gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Χωριό ΖΑΛΟΓΓΟ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ (Χωριό) ΖΑΛΟΓΓΟ
  «Ο Αρχάγγελος, ένα χωριό που δημιουργήθηκε γύρω στο 1923. Οι πρώτοι του κάτοικοι ξεκίνησαν από τα ορεινά του Πόντου, χωρίς να είναι Πόντιοι.
  Όταν ήρθαν από τον Πόντο εγκαταστάθηκαν στην Κεφαλλονιά. Από κει ήρθε μια επιτροπή, στην περιοχή του Αρχαγγέλου, και αφού έκανε αναγνώριση της περιοχής έκρινε ότι μπορούσαν να εγκατασταθούν. Τα χαρακτηριστικά της περιοχής ήταν το δάσος και ένα βαλτώδες μέρος. Νερό και ξύλα προϋποθέσεις για ανάπτυξη ζωής. Προϋπήρχε ακόμα εδώ το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου όπου αργότερα κτίσθηκε ο ναός του. Αναφερόταν και σαν Μονή Αγίου Αθανασίου όπου όμως βρέθηκαν μόνο δύο κελιά. Οι κάτοικοι αυτοί ήρθαν οργανωμένοι και με δικό τους ιερέα. Η ζωή τους τελικά δεν ήταν και τόσο εύκολη, βασικά επλήγησαν από διάφορες ασθένειες με κυριότερη την ελονοσία. Πολλοί τότε έφυγαν στην Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Καστοριά και την Κοζάνη. Δύο ηλικιωμένοι ζουν σήμερα από τους πρώτους κατοίκους.» Ο Αρχάγγελος βρίσκεται περίπου στο κέντρο του Δήμου Ζαλόγγου και οι κάτοικοι του σήμερα ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την γεωργία.
Μαρτυρία του πατέρα Παναγιώτη Βουλιστιώτη

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Δήμου Ζαλόγγου


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ