gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΡΕΒΕΖΑ Πόλη ΗΠΕΙΡΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΠΡΕΒΕΖΑ (Πόλη) ΗΠΕΙΡΟΣ
  Το όνομα Πρέβεζα πρωτοαναφέρεται στο "Χρονικό του Μορέως" στα 1292. Η πόλη δημιουργήθηκε κατά τα τέλη του 11ου αιώνα μετά την ερήμωση της Αρχαίας Νικόπολης και στη διαδρομή της πολυτάραχης ιστορικής της πορείας γνώρισε πολλούς κατακτητές: Βησιγότθους, Γότθους, Βουλγάρους, Τούρκους, Βενετσιάνους, Γάλλους... Απελευθερώθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1912 και ενσωματώθηκε στο Ελληνικό κράτος.
  Η Πρέβεζα, πρωτεύουσα του νομού με 21.000 κατοίκους, απέχει 370 χιλιόμετρα από την Αθήνα (μέσω Ρίου-Αντιρρίου). Βρίσκεται στο νοτιότατο άκρο του νομού, σε μικρή χερσόνησο στη στενή είσοδο του Αμβρακικού κόλπου απέναντι από το ´Ακτιο. Ο έντονα νησιώτικος - επτανησιακός - χαρακτήρας της που γοητεύει τον επισκέπτη, οφείλεται στο γεγονός ότι η πόλη βρέχεται από τις τρεις πλευρές της από θάλασσα. Στο λιμάνι της κυριαρχούν τα παραδοσιακά κτίρια και στο εσωτερικό διατηρείται η γραφικότητα με τα παλιά σπίτια, τα στενά δρομάκια, τις τοπικές ταβέρνες, τα καφενεία και τον ήρεμο ρυθμό της ζωής.
(κείμενο: ΕΛΕΝΗ ΠΑΛΑΣΚΑ)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιούλιο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Πρέβεζας (1996).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ