gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΕΞΙΑΤΕΣ Χωριό ΥΠΑΤΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Μεξιατών

ΜΕΞΙΑΤΕΣ (Χωριό) ΥΠΑΤΗ
Τηλέφωνο: +30 22310 59202
Φαξ: +30 22310 59750
  Με την πλάτη ακουμπισμένη στις πλαγιές της Οίτης, οι Μεξιάτες είναι γνωστές για την πλατεία με τα βαθύσκιωτα πλατάνια, το δροσερό νερό, και τις παραδοσιακές ταβέρνες γνωστές στην ευρύτερη περιοχή.
  Στις Μεξιάτες ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει το χαρακτηριστικό πλατανόδασος, ένα από τα ομορφότερα και πλουσιότερα σε βλάστηση σε όλη την Ελλάδα.
  Επίσης μπορεί να επισκεφτεί το Κεφαλόβρυσο, πολύ κοντά στο χωριό, το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής και σε υψόμετρο 600 μ. περίπου επί του όρους Οίτη το μοναδικής ομορφιάς εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου που έχει πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Σπερχειού ποταμού, στον Κάμπο της Λαμίας μέχρι και το Μαλιακό Κόλπο.
  Ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος ανηγέρθη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και υπέστη σοβαρότατες ζημιές από τους σεισμούς του έτους 1981. Επισκευάσθηκε την περίοδο 1991 - 1994 με δαπάνες του Ιδρύματος Steven Zonas (Ευστάθιου Ξεζωνάτου).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ