gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ Δήμος ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (6)

Ανάμεικτα

ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Σύγχρονο χωριό που ξαναχτίστηκε μετά τους σεισμούς του 1953 με δωρεές της οικογένειας του εφοπλιστή Βεργωτή, στα παραδοσιακά πρότυπα. Νεοκλασικό κτίριο στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο του χωριού. Η θέα από τα Κουρκουμελάτα προς το Ιόνιο είναι μαγευτική.

ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ (Δήμος) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
  Η περιοχή της Λειβαθούς εκτείνεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το κολύμπι σε μια από τις γραφικέ παραλίες όπως αυτές του Λουρδά ή της Αβύθου αφού πρώτα περάσει από το χωριό Μεταξάτα για να δει το σπίτι όπου ο Λόρδος Βύρων έμεινε για λίγο το 1824 πριν κατευθυνθεί στο Μεσολόγγι.
  Κάνοντας τον γύρο της Λειβαθούς θα συναντήσετε και τα χωριά Ντομάτα και Καλλιγάτα όπου αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες με τα υπέροχα ξυλόγλυπτα τέμπλα.
  Ανάμεσα στα αξιοθέατα της περιοχής είναι το Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα, και το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Λουρδάτων

ΛΟΥΡΔΑΤΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26710 31425
Σε μια καταπράσινη και εύφορη περιοχή βρίσκεται το χωριό Λουρδάτα. Τα νερά του Αίνου και η προστασία που παρέχει το βουνό από τους ανέμους κάνουν τα περιβόλια του χωριού, που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, εξαιρετικά εύφορα. Οι Κεφαλονίτες γεύονται τα πρώτα κηπευτικά από τα Λουρδάτα. Η μεγάλη υπέροχη παραλία του χωριού προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς παραθεριστές, Έλληνες και ξένους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Σβορωνάτων

ΣΒΟΡΩΝΑΤΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26710 41220
Τα Σβορωνάτα αποτελούνται από τρεις περιοχές: τα Σβορωνάτα, τα Σαρλάτα και τα Ντομάτα. Στη θέση της μεσαιωνικής πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς, τα Τραυλιάτα, βρίσκονται τα υπολείμματα του μεσαιωνικού φρουρίου. Κατασκευάστηκε το 1504 από βενετσιάνους και κεφαλλονίτες μαστόρους, υπό την επίβλεψη του Ιταλού μηχανικού Νικόλαου Τσιμάρα.

ΣΙΜΩΤΑΤΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Σύμφωνα με μια παλιά Ληξουριώτικη παροιμία, το χωριό αυτό ήταν ανέκαθεν γνωστό για το τυρί του. Κρασί Μηνισιάνικο και πρέντζα Σιμωτέϊκη, λέει η παροιμία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ