gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΧΑΝΙΩΤΗΣ Χωριό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (4)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Παρασκευής

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23740 61439
Φαξ: +30 23740 61439
  Η Αγία Παρασκευή βρίσκεται στην ενδοχώρα της Κασσάνδρας περιτριγυρισμένη από πευκοδάσος. Πήρε το όνομά της από την ομώνυμη εκκλησία στις παρυφές του χωριού. Η Αγία (όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής) έχει πλούσια ιστορική παράδοση και καταστράφηκε τρεις φορές από τους Τούρκους κατακτητές, η τελευταία καταστροφή μάλιστα έγινε το 1821. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί στα ήρεμα στενά σοκάκια του χωριού και να αποδράσει σε πανέμορφες διαδρομές που χαράζονται μέσα στο κατάφυτο δάσος. Οι κάτοικοι του χωριού απλοί και φιλόξενοι θα χαρούν να σας μυήσουν στα μυστικά της μελισσοκομίας που είναι και η κύρια απασχόληση μαζί με την καλλιέργεια της ελιάς. Στο χωριό υπάρχουν μικρά, γραφικά ταβερνάκια όπου μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακές λιχουδιές και μεζέδες της Χαλκιδικής, που συνοδεύονται πάντα από τοπικό ούζο ή τσίπουρο.

Δημοτικό Διαμέρισμα Παλιουρίου

ΠΑΛΙΟΥΡΙ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23740 92208
Φαξ: +30 23740 92028
  Το Παλιούρι φημίζεται για την παραγωγή μελιού και ελαιόλαδου όπως και ολόκληρη η περιοχή. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την τη μοναδική φύση και να περιπλανηθεί στα κατάφυτα μονοπάτια του Πευκοδάσους ή στα στενά παραδοσιακά σοκάκια του χωριού που δίνουν ένα μοναδικό παραδοσιακό χρώμα. Νοτιοανατολικά του χωριού, στο τέλος του Τορωναίου κόλπου και έξι χλμ. προς το ακρωτήρι Κάνιστρο βρίσκεται ο οικισμός Ξυνά και δύο χιλιόμετρα μετά συναντά κανείς τον οικισμό ´Αγιος Νικόλαος Κανίστρου με τους δύο γραφικούς κολπίσκους και τον φυσικό όρμο που βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά του χωριού βρίσκεται και η πολυσύχναστη παραλία του Χρούσω όπου υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του Ξενία και του κάμπινγκ του ΕΟΤ. Στο Χρούσω μπορεί κανείς να απολαύσει τα καταγάλανα νερά και τη χρυσαφένια αμμουδιά που σε συνδυασμό με τα πεύκα που αγγίζουν τη θάλασσα σχηματίζουν ένα κυριολεκτικά μαγευτικό τοπίο.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πολύχρονου

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23740 51208
Φαξ: +30 23740 52661
  Η ιστορία του Πολύχρονου ξεκινά από το 650 π.Χ. όταν ήρθαν στη χερσόνησο της Κασσάνδρας Ερετριείς και ίδρυσαν ως αποικία τους τη Νεάπολη η οποία παρ’ όλες τις βαρβαρικές επιδρομές που γνώρισε κατόρθωσε να επιβιώσει ως το 540 μ.Χ. οπότε και καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Ούννους. Τον 11ο αιώνα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή αυτή γεωργοκτηνοτρόφοι και έφτιαξαν το χωριό "Πολύχροω", το οποίο ονόμασαν έτσι εξαιτίας των πολλών λουλουδιών που υπήρχαν εκεί. Το χωριό γνώρισε έντονα τον Τουρκικό ζυγό και κατά τη διάρκεια της επανάστασης του '21 πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους. Λίγα χρόνια αργότερα από τους λίγους επιζήσαντες που είχαν καταφύγει αλλού για να σωθούν, γύρισαν και ξαναέφτιαξαν το χωριό που λόγω λεκτικής παραφθοράς ονομάστηκε Πολύχρονο. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ξακουστά μέρη της Χαλκιδικής με χιλιάδες επισκέπτες κάθε τουριστική περίοδο που φημίζεται για την μεγάλη παραλία που εκτείνεται κατά μήκος του οικισμού.

Δημοτικό Διαμέρισμα Χανιώτη

ΧΑΝΙΩΤΗΣ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23740 53320
Φαξ: +30 23740 51260
  Σύμφωνα με την παράδοση το χωριό πήρε το όνομά του από τον πρώτο κάτοικο του που καταγόταν από τα Χανιά της Κρήτης και εγκαταστάθηκε στο Παλιό χωριό που βρίσκετε στην ενδοχώρα της Κασσάνδρας, στα Νότια του σημερινού χωριού και σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων. Το χωριό μεταφέρθηκε στη σημερινή του θέση το 1930 μετά από σεισμό που επέφερε ολοκληρωτική καταστροφή. Η περιοχή είναι γεμάτη από πηγές και πλούσια βλάστηση. Η πανέμορφη παραλία της Χανιώτης (ή του Χανιώτη) αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Μέσα στο χωριό θα βρείτε άφθονο πράσινο και δεκάδες όμορφες γωνιές όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας. Στη Χανιώτη υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές προτάσεις για διασκέδαση καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Η Χανιώτη είναι η έδρα του Δήμου Παλλήνης και εδώ βρίσκονται όλες οι διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ