gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ Κωμόπολη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (5)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Ελαιοχωρίων

ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΑ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23730 71036
Φαξ: +30 23730 71036
  Το Δημοτικό Διαμέρισμα Ελαιοχωρίων με πληθυσμό 274 κατοίκους για πρώτη φορά κατοικείται από πρόσφυγες που προήλθαν από τη Θράκη. Κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ελαιόδεντρα που φτάνουν τα τετρακόσια χρόνια ζωής, γεγονός που αφενός αποδεικνύει τη παράδοση του τόπου στη καλλιέργεια της ελιάς και αφετέρου εξηγεί την ονομασία της περιοχής. Η εμφάνιση αρτεσιανών πηγών ζεστού νερού κατέδειξε τα Ελαιοχώρια γνωστά από παλιά για την ύπαρξη γεωθερμικού πεδίου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κρήνης

ΚΡΗΝΗ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23730 73233
Φαξ: +30 23730 73233
  Το Δημοτικό Διαμέρισμα της Κρήνης με πληθυσμό 574 κατοίκους αποτελεί τη παλαιότερη κοινότητα του Δήμου διατηρώντας μέχρι σήμερα σχεδόν αναλλοίωτο το τοπικό στοιχείο που χρονολογείται από τα Βυζαντινά χρόνια. Αποτελεί το βορειότερο διαμέρισμα του Δήμου Τρίγλιας κοντά στα σύνορα με το νομό Θεσσαλονίκης. Η Κρήνη χαρακτηρίζεται ως ημιορεινή περιοχή (υψόμετρο 280 μ) και οι κύριες δραστηριότητες των κατοίκων είναι η γεωργία με προσανατολισμό στις ξηρικές καλλιέργειες - κυρίως σιτηρών - και η κτηνοτροφία κατά κανόνα αιγοπροβάτων. Τμήμα του βουνού «Κατσίκα» περιλαμβάνεται στις φυσικές ομορφιές του χωριού. Ο εορτασμός του Αγίου Χριστόφορου στις 9 Μαΐου και η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου αποτελούν τις σημαντικότερες θρησκευτικές εκδηλώσεις ενώ αξιοσημείωτες είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις Απόκριες με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων, πλούσιο φαγητό και ποικίλα πολιτιστικά γεγονότα.

Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Τενέδου

ΝΕΑ ΤΕΝΕΔΟΣ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23730 53200
Φαξ: +30 23730 53201
  Οι πρώτοι κάτοικοι του διαμερίσματος ήταν πρόσφυγες από το νησί της Τενέδου. Σήμερα η Νέα Τένεδος αριθμεί 368 κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Στο μεγαλύτερο τμήμα της η Νέα Τένεδος είναι πεδινή και ευδοκιμεί η καλλιέργεια της ελιάς, των σιτηρών, των οπωροκηπευτικών, των φιστικόδεντρων και του βαμβακιού. Οι καλλιεργημένες εκτάσεις καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό επί της συνολικής έκτασης, γεγονός που καθορίζει τη χλωρίδα της περιοχής. Βόρεια του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέας Τενέδου βρίσκεται ο ορεινός όγκος Υψωμα ή Μικρή Κατσίκα με πλούσια πετρώματα ασβεστόλιθου, γεγονός που ώθησε την ανάπτυξη της λατομίας στην περιοχή και ο χαρακτηρισμός της ως λατομική ζώνη. Η Νέα Τένεδος εντάσσεται στο γεωθερμικό πεδίο Τρίγλιας όπου η θερμοκρασία των υδάτων φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Τρίγλιας

ΝΕΑ ΤΡΙΓΛΙΑ (Κωμόπολη) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
  Η Ν. Τρίγλια ιδρύθηκε το 1922 μετά την μικρασιατική καταστροφή στην τοποθεσία του προϋπάρχοντος οικισμού Σουφλάρι. Οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού, στο μεγαλύτερο τμήμα τους, προέρχονταν από την ομώνυμη πόλη του Βοσπόρου. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων περίπου από την δυτική ακτή της Χαλκιδικής προς τον Θερμαϊκό κόλπο και η κτηματική περιοχή της εκτείνεται μέχρι την ακτογραμμή. Το δ/δ Νέας Τρίγλιας έχει 2657 κατοίκους. Η περιοχή είναι πεδινή και έντονα αγροτική - κτηνοτροφική πράγμα που καθορίζει και την κύρια ασχολία των κατοίκων που είναι η ενασχόληση με την πρωτογενή παραγωγή (γεωργία και κτηνοτροφία). Τα κύρια καλλιεργούμενα είδη καθορίζουν και την χλωρίδα της περιοχής και αποτελούνται από σιτηρά, βαμβάκι, κηπευτικά και ελιές, μάλιστα η καλλιέργεια της ελιάς και των σιτηρών φαίνεται να δεσπόζουν στην περιοχή από παλιά καθότι στην περιοχή όπως θα αναφερθεί αναλυτικότερα πιο κάτω υπάρχουν οι υπέργηρες ελιές και η σειρά των υδρόμυλων. Η περιοχή άλλωστε ήταν κατοικημένη από τα αρχαία χρόνια και στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί το πλήθος των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής κλασικών αλλά και βυζαντινών. Επίσης η περιοχή είναι γνωστή για την πληθώρα των προϊστορικών ευρημάτων (κυρίως οστά προϊστορικών ζώων) στις αποθέσεις των ερυθρών αργίλων. Στην Ν. Τρίγλια την εβδομάδα πριν την εορτή της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου, στο αμφιθέατρο της ομώνυμης εκκλησίας οργανώνονται συναυλίες, παραστάσεις και παραδοσιακές βραδιές στις οποίες λαμβάνουν μέρος καλλιτεχνικές ομάδες από όλη την χώρα και το εξωτερικό, επίσης στις 2 Μαΐου γιορτάζονται τα Αγιοθανάσια προς τιμή του ομωνύμου αγίου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πετραλώνων

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ (Χωριό) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Τηλέφωνο: +30 23730 71134
Φαξ: +30 23730 71149
  Ο πρώτος οικισμός χτίστηκε από τους Πόντιους της Μικράς Ασίας. Σήμερα το Δημοτικό Διαμέρισμα Πετραλώνων με 377 κατοίκους χαρακτηρίζεται ως ημιορεινή περιοχή με υψόμετρο 270 μέτρα. Στο βουνό «Κατσίκα» - το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο διαμέρισμα - βρίσκεται το σπήλαιο Πετραλώνων παγκοσμίως γνωστό για τα σημαντικά προϊστορικά ευρήματα, όπως το κρανίο του αρχάνθρωπου και πλήθος οστών προϊστορικών ζώων. Οι κύριες δραστηριότητες των κατοίκων είναι οι αγροτικές καλλιέργειες κυρίως σιτηρών και η κτηνοτροφία, κατά κανόνα, αιγοπροβάτων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ