gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ Χιονοδρομικό κέντρο ΠΙΕΡΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ (Χιονοδρομικό κέντρο) ΠΙΕΡΙΑ
Βρίσκεται στη Β.Α. πλευρά των Πιερίων, στη θέση Παπά-χωράφι, σε υψόμετρο βάσης 1410 μ. και κορυφής 1700 μ. και με προοπτικές επέκτασης στα 2100 μ.

Πρόκειται για καινούργιο Χιονοδρομικό Κέντρο με πολύ μεγάλες δυνατότητες επέκτασης. Βρίσκεται σε απόσταση 36 χλμ. από την Κατερίνη, 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 120 χλμ. από τη Λάρισα. Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, ο επισκέπτης ακολουθεί την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών και στο ύψος της Κατερίνης συνεχίζει προς Ελασσώνα. Έπειτα από 13 χλμ. στρίβει δεξιά και φτάνει στον τελικό προορισμό.

Είναι το νεότερο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ελλάδας και λειτούργησε για πρώτη φορά τη χιονοδρομική περίοδο 2000-2001, δοκιμαστικά.

Λειτουργούν τρεις αναβατήρες: Ένας διθέσιος εναέριος αναβατήρας μήκους 1200 μ., με δυναμικότητα 1200 άτομα/ώρα. Ο εναέριος αναβατήρας εξυπηρετεί τις πίστες ΚΛΕΙΩ (κόκκινη πίστα, μήκους 1500 μ.) και την ΕΡΑΤΩ (πράσινη πίστα, μήκους 2600 μ.). Σε συνέχεια του εναέριου αναβατήρα βρίσκεται ένας συρόμενος μήκους 700 μ. Αυτός εξυπηρετεί τις πίστες ΚΑΛΛΙΟΠΗ (μπλε πίστα, μήκους 800 μ.) και την ΠΟΛΥΜΝΕΙΑ, (πράσινη πίστα, μήκους 2200 μ.). Έχει δυναμικότητα 650 άτομα/ώρα. Επίσης, λειτουργούν και δύο baby-lifts.

Στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου λειτουργεί σύγχρονο Σαλέ σε τρία επίπεδα, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 400 ατόμων. Λειτουργεί σνακ-μπαρ στο ισόγειο και καφέ-μπαρ στον πρώτο όροφο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο διαθέτει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, οργανωμένο ιατρείο (διαθέτει γιατρό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

Λειτουργούν δύο σχολές σκι και τρία καταστήματα πώλησης και ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού.

Στους χώρους του Χιονοδρομικού Κέντρου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για snowboard (Snowboard Fun Park).

Στο Ελατοχώρι και σε απόσταση 8 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, μεζονέτες, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ-μπαρ.

Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2005 από πληροφοριακό υλικό που έστειλε η Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου.


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ