gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΑΓΚΑ Χωριό ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΣΑΓΚΑ (Χωριό) ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
  Βρίσκεται χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λυρκείου. Απέχει Β.Α. της Τρίπολης περίπου 22 χιλιόμετρα, στα σύνορα της Αργολίδας και συνδέεται με αυτήν με την στενή διάβαση "Πόρτες" τη μόνη δίοδο προς Αργολίδα.Ο πληθυσμός του κυμαίνεται μεταξύ των ετών 1851 που έγινε η πρώτη απογραφή του κράτους και το 1951 από 400 έως 600 κατοίκους. Σήμερα αριθμεί μόλις 200 κατοίκους.
  Νοτίως του χωριού Σάγκα απλώνεται ο περίφημος κάμπος του "Αργον πεδίου" ο οποίος καλλιεργείται από διάφορα προϊόντα όπως: πατάτες, φασόλια, τομάτες, λαχανικά, σιτάρι, καλαμπόκι κ.λ.π. Στο όρος Λυρκείο υπάρχουν αδιάβατα μέρη και σπήλαια τα οποία επί τουρκοκρατίας προστάτευαν τους διωκόμενους Έλληνες. Στο βουνό αυτό αναπτύσσονται τα περίφημα "κέδρα του Λιβάνου".
  Ο συνοικισμός Σάγκα δημιουργήθηκε μεταξύ των ετών 1650 και 1680. Σύμφωνα με την παράδοση κάποιος Οθωμανός Μπέης με το όνομα Σάγκας, ο οποίος εξουσίαζε την περιοχή, ίδρυσε το χωριό και έφερε κατοίκους από τα γύρω χωριά οι οποίοι και συγκατοίκησαν σε αυτό. Οι πρώτοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στο Σάγκα ήταν οι αδελφοί Ασήμης και Αργύρης με την χήρα του αδελφού τους Κόλλια και τα παιδιά της, από το Απάνω Μπέλεσι του Αργους. Από αυτούς προήλθαν οι οικογένειες Κολλιαίοι, Ασημαίοι και Αργυροπουλαίοι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Μαντινείας


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ