gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ Δήμος ΑΡΓΟΛΙΔΑ" .


Κεντρικές σελίδες (4)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Βρουστίου

ΒΡΟΥΣΤΙ (Χωριό) ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ
Τηλέφωνο: +30 27510 91600
  Το Βρούστι, χτισμένο σε ύψος 650 μ., με το γραφικό του ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, τον ιστορικό πλάτανο, την κρήνη που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, τα παλαιά λιθόκτιστα κτίσματα, χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής τέχνης, έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί. Από τους 281 κατοίκους του ελάχιστοι μένουν πλέον εκεί. Βρήκαν εύφορη γη και θαυμάσιο κλίμα, δούλεψαν σκληρά και πρόκοψαν στο παλιό χειμαδιό του χωριού, τα Σταθέικα. Η καλλιέργεια εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα βερίκοκων αποτελεί πηγή πλούτου για τους κατοίκους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κουτσοποδίου

ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ (Χωριό) ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  Το Κουτσοπόδι ως οικισμός φαίνεται ότι ιδρύθηκε στα μεσαιωνικά χρόνια, γύρω από τον ναό της Αγίας Κυριακής, ο οποίος με τη σημερινή του μορφή άρχισε να κτίζεται στις αρχές του αιώνα. Προϋπήρχε, ναΐσκος και νεκροταφείο. Σε απογραφή του 1700 αναφέρεται ότι το Κουτσοπόδι κατοικείτο από 75 οικογένειες, αριθμό μεγάλο για την εποχή. Σήμερα αριθμεί 2.360 ψυχές, σύμφωνα με την απογραφή του 1991 και φιλοξενεί εκατοντάδες οικονομικών μεταναστών, λόγω της ευφορίας του και της πλούσιας παραγωγής του.
   Μεγαλοχώρι το Κουτσοπόδι, τριγυρισμένο άλλοτε μ' αμπέλια, χωράφια δημητριακών, καπνού και κηπευτικά, φημισμένο για τ΄ άλογά του, το «Ιππόβοτον» του Αργολικού κάμπου, τώρα με κατάφυτο τον πλούσιο κάμπο του από εσπεριδοειδή, πνίγεται στις ανοιξιάτικες ευωδιές, φαντάζοντας σύγχρονο, προοδευτικό, ένα προάστιο του Αργους με ζηλευτή ευμάρεια.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλανδρενίου

ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙ (Χωριό) ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ
Τηλέφωνο: +30 27510 71378
  Το Μαλαντρένι, ημιορεινό, κλεισμένο στον καταπράσινο περίγυρό του με λόφους και μικρές ρεματιές, στεφανωμένο από την Παναγιά τη Μυρτιδιώτισσα, που αγναντεύει τον κάμπο ως τον Αργολικό κόλπο, φημίζεται για το μανακίσιο λάδι και τα θαυμάσια κρασιά του. Παραδοσιακός οικισμός, με τη γραφικότητα του ημιορεινού ελληνικού χωριού αλλά και με έντονη σύγχρονη οικοδομική δραστηριότητα, είναι με ιδιαίτερη ευαισθησία φροντισμένος από τους άξιους δουλευτάδες κατοίκους του, που παραμένουν γαντζωμένοι στις ρίζες τους ως τα βαθιά γεράματα. Στο πανηγύρι του Μαϊθανασιού, αλλά και τις αποκριές οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού βρίσκουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία στους επισκέπτες.

Δημοτικό Διαμέρισμα Σχινοχωρίου

ΣΧΙΝΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ
Τηλέφωνο: +30 27510 77277
  Το Σχινοχώρι πάνω στα ριζά του ορεινού όγκου Μπαχράμι, αγναντεύει τον Αργολικό κάμπο. Η Αρκουδόβρυση, ιστορική πηγή με μαγευτικό τοπίο, το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας ψηλά, ο πολυούχος Αγιος Δημήτριος, το Δημοτικό Σχολειό, τα σπίτια με τις παραδοσιακές αυλές συνθέτουν την εικόνα του αυθεντικού ελληνικού χωριού. Οι κάτοικοί του, κάποτε φημισμένοι τυροκόμοι, πρώτοι στη μαστοριά της Αργείτικης φέτας, σήμερα ασχολούνται όλο και λιγότερο με την κτηνοτροφία. Απομεινάρια από το παρελθόν ο γκρεμισμένος νερόμυλος και, πολύ κοντά στο χωριό, ο οικισμός Χέλμη, που διατηρεί αρχαία αχνάρια. «Λυσίδαμος ανέθηκε.....» διαβάζουμε σε επιγραφή εντοιχισμένη σε παλιό οικίσκο. Και στο Μακρυνέρι ίχνη αρχαίας οδού και νεκροταφείου. Κάποιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εδώ θα πρέπει να ήταν η αρχαία κώμη Λύρκειο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ