gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΦΑΡΜΑΚΑΣ Βουνό ΛΥΡΚΕΙΑ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΦΑΡΜΑΚΑΣ (Βουνό) ΛΥΡΚΕΙΑ
  Ενα μεγαλόπρεπο βουνό κατάφυτο με έλατα από ένα ύψος και μετά, που χρωστάει το όνομά του στα πολλά θεραπευτικά βότανα (φάρμακα) που φυτρώνουν στις πλαγιές του και τα μάζευαν με επιμέλεια οι παλαιότεροι, για να τα χρησιμοποιήσουν όπως ήξεραν για κάθε ασθένεια.
  Μετά τα πρώτα χιλιόμετρα άσφαλτο συνεχίζουμε σ’ έναν ανηφορικό χωματόδρομο 10 χιλιομέτρων με στροφές και σκόνη, αλλά και με καταπληκτική θέα προς τη Νεμέα και τον κάμπο της, κατάλληλο και για το “ράλλυ Ακρόπολις”, μέχρι να φτάσουμε στο διάσελο, όπου αρχίζει το ελατοδάσος, μέσα στο οποίο θα ανακαλύψουμε τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του δήμου Αργους.
  Στο Φαρμακά υπάρχει και η μονή της Παναγίας με το καθολικό της χτισμένο σε σπηλιά από το 1246, όπως θέλει η παράδοση. Η εικόνα της Παναγίας αποδίδεται στον Απόστολο Λουκά από τους ντόπιους, οι οποίοι στη διάρκεια της τουρκοκρατίας και σε κάθε δύσκολο καιρό χρησιμοποιούσαν τη μονή για ασφαλές καταφύγιο.
(Κείμενο: Αλέξης Τότσικας)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Μάρτιο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Αργολίδας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ