gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΒΑΛΑ Πόλη ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

ΚΑΒΑΛΑ (Πόλη) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ
  Πανέμορφο τοπίο, ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία, υπέροχες ακρογιαλιές, συνδυασμένα με τις παροχές που προσφέρει η καλή τουριστική υποδομή, περιμένουν τον ταξιδιώτη στην Καβάλα, την ωραία νύμφη της ανατολικής Μακεδονίας.
  Η Καβάλα, πόλη με πολύ αξιόλογο παρελθόν, βρίσκεται στα ερείπια της αρχαίας Νεάπολης· χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, έχει σαν φόντο το γραφικό ομώνυμο λιμάνι. Η γύρω από την πόλη περιοχή κατοικήθηκε από την Νεολιθική περίοδο (3.000 π.Χ.). Η Αντισσάρα (σήμερα οι οικισμοί Καλαμίτσα, Κηπούπολη) ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. Η Νεάπολη που δημιουργήθηκε λίγο αργότερα, γνώρισε μεγάλη ακμή, χάρη στη στρατηγική θέση της περιοχής, που ήταν κοντά στα μεταλλεία χρυσού του Παγγαίου αφ’ ενός και στο δρόμο που ενώνει ανατολή και δύση αφ’ ετέρου. Πολύ αργότερα σε ανάμνηση της διέλευσης του Απόστολου Παύλου, η Νεάπολη μετονομάστηκε σε Χριστούπολη.
  Στο πέρασμα των αιώνων η περιοχή της Καβάλας έζησε πολυτάραχη ιστορία μέχρι να φθάσει στην τωρινή της μορφή και να εξελιχθεί σε σπουδαίο κέντρο, με νευραλγικό λιμάνι και ιδιαίτερη ανάπτυξη στην παραγωγή και επεξεργασία καπνού.
  Πολλά είναι τα θέλγητρα που θα προσελκύσουν και θα συναρπάσουν μια σύγχρονη εμπορική πόλη, έχει κατορθώσει να διατηρήσει αναλλοίωτα πολλά στοιχεία από την παλιά φυσιογνωμία της και το κυριότερο να δημιουργήσει μια συνέχεια, ένα συνδυασμό παλαιού και νέου. Οι μεγάλες πλατείες, τα μοντέρνα κτίρια, τα εμπορικά κέντρα στη δυτική πλευρά της πόλης, γειτονεύουν αρμονικά με τα παλιά παραδοσιακά σπίτια και τα χαγιάτια, τους μπαξέδες, τα πλακόστρωτα σοκάκια της ανατολικής πλευράς κι έτσι το παραδοσιακό με το σύγχρονο σμίγουν στην αρχιτεκτονική και τη ρυμοτομία της πόλης. Εξ’ άλλου οι σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα διασκεδάσεως και οι ταβέρνες, προσφέρουν άνεση και άπειρες δυνατότητες για ευχάριστη διαμονή.
  Ιδιαίτερη γραφικότητα παρουσιάζει το λιμάνι με τ’ αμέτρητα πολύχρωμα ψαροκάικα να λικνίζονται στην προκυμαία την ημέρα, πριν ξεχυθούν φωταγωγημένα για τη βραδινή τους εξόρμηση.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (1988).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ