gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΜΟΤΗΝΗ Πόλη ΡΟΔΟΠΗ" .


Κεντρικές σελίδες (3)

Ανάμεικτα

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Πόλη) ΡΟΔΟΠΗ
Τηλέφωνο: +30 25310 39000, 39104
Φαξ: +30 25310 39035
  Επιστέγασμα του πνεύματος για τον τόπο αποτελεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε το 1973 κατανεμημένο και στους τρεις νομούς της Θράκης. Αρχικά λειτούργησε στο νομό μόνο η Νομική Σχολή, ενώ σήμερα το Πανεπιστήμιο απαριθμεί έξι επιπλέον σχολές: Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Ελληνικής Φιλολογίας, Κοινωνικής Διοίκησης, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης και Τμήμα Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών.
(Κείμενο: Βάντα Παπαϊωάννου- Βουτσά)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.

Δημοτικό Διαμέρισμα Κομοτηνής

  Η Κομοτηνή, με πληθυσμό 43.326 κατοίκους, είναι η πρωτεύουσα του νομού και η έδρα της διοικητικής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι ένα σύγχρονο οικονομικό και διοικητικό κέντρο, μια πόλη που καταφέρνει να συνδυάζει τα ιστορικά της στοιχεία με τους σύγχρονους ρυθμούς ανάπτυξης.
  Τη μακραίωνη ιστορία της Κομοτηνής θα διαπιστώσει ο επισκέπτης σε κάθε της γωνιά και θα θαυμάσει τη συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών, παραδοσιακών και σύγχρονων στοιχείων, συναντώντας εκκλησίες και τζαμιά, αρχοντικά και νεοκλασικά σπίτια αναπαλαιωμένα, μοντέρνες πολυώροφες κατοικίες, γραφικά σοκάκια αλλά και νέο οδικό δίκτυο. Η ανανεωμένη κεντρική πλατεία αποτελεί σημείο αναφοράς για ντόπιους και ξένους με το Ηρώο να δεσπόζει στη μια στενή της πλευρά και πίσω του το καταπράσινο πάρκο με χώρους περιπάτου και αναψυκτήρια. Ακτινωτά γύρω από την πλατεία είναι διάσπαρτα τα μνημεία, αδιάψευστοι μάρτυρες της ιστορίας.
(Κείμενο: Βάντα Παπαϊωάννου- Βουτσά)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται το Δεκέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.

ΜΑΞΙΜΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (Αρχαία πόλη) ΡΟΔΟΠΗ
  Κτισμένη τον 4ο αιώνα μ.Χ. από το Μαξιμιανό στη θέση της θρακοελληνικής μικρής πόλης Παισούλα ή Παίσουλαι, με αρχαιότερο όνομα το καθαρά θρακικό Ιμπαρα. Το μεταγενέστερο (8ο αιώνα μ.Χ.) "Μοσυνούπολη" το οφείλει μάλλον στους ξύλινους πύργους της (μοσ-σ-ύνες). Τα ερείπιά της, πέντε χιλιόμετρα πλάι στην Κομοτηνή, μιλούν για μια κραταιά πόλη 100.000 κατοίκων, για "σπίτια" και "οικοστάσια", για κτήματα, για δημόσια λουτρά και ταφικές συνήθειες, για βυζαντινούς αξιωματούχους και για μεγαλοπρεπείς αυτοκράτορες. Για το Γοδεφρίδο Βιλλαρδουϊνο που του παραχώρησαν την πόλη στα 1204. Για το Ι. ΣΤ Καντακουζηνό που πλάι σε πηγή της ξεκουράστηκε, πριν συγκρουστεί με το λήσταρχο Μομτσίλο και που τη βρήκε "κατεσκαμμένην".
(κείμενο: Βίκυ Τριανταφυλλιά)
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχίας Ροδόπης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ