gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΡΠΑΘΟΣ Κωμόπολη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (6)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Απερίου

ΑΠΕΡΙ (Χωριό) ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22450 31400
  Το Απέρι ήταν η παλιά πρωτεύουσα του νησιού. Αποτελούσε το διοικητικό κέντρο της Καρπάθου από τις αρχές του 18ου αιώνα ώς το 1892 και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι έδρα του Μητροπολίτη Καρπάθου. Το κάστρο που υπάρχει χτίστηκε από τους κατοίκους για να τους προστατέψει από τους πειρατές που λυμαίνονταν τις θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου.

Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκάσας

ΑΡΚΑΣΑ (Χωριό) ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22450 61224
  Η Αρκάσα είναι χτισμένη λίγο βορειότερα από την αρχαία πόλη Αρκεσία. Στη κορυφή του χωριού υπάρχει η ακρόπολη, το Παλιόκαστρο, όπου συναντάμε την Αγ. Σοφία (5ος αιώνας) καθώς και ερείπια της μυκηναϊκής εποχής.Το χωριό διασχίζει το τοπικό ποτάμι το Ρυάκι.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μενετών

ΜΕΝΕΤΕΣ (Χωριό) ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22450 81221
  Σε απόσταση 7 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού και υψόμετρο 350 μ. βρίσκονται οι Μενετές. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και δίνει σημεία ζωής από τον Μεσαίωνα. Στο μικρό μουσείο συναντά κανείς ενδιαφέροντα εκθέματα όπως εικονίσματα, όπλα κτλ.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωρίου

ΜΕΣΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22450 71212
  Το Μεσοχώρι όπως δηλώνει και το όνομά του βρίσκεται περίπου στο μέσο του νησιού. Ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια του, συναντάμε ερείπια μεσαιωνικών πύργων. Φημισμένο είναι το πανηγύρι της Παναγιάς (8 Σεπτ.) που συγκεντρώνει κόσμο από όλο το νησί.

Δημοτικό Διαμέρισμα Οθους

ΟΘΟΣ (Χωριό) ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22450 31338
  Το χωριό είναι το ψηλότερο του νησιού. Το υψόμετρο στο οποίο έχει χτιστεί (510 μ.) και η αμφιθεατρική του διάταξη συντελούν ώστε η θέα από το χωριό να ειναι πανοραμική καθώς κανείς αντικρίζει να απλώνεται στα πόδια του όλο το νοτιοδυτικό Αιγαίο. Στο μουσείο του χωριού συναντάμε ένα δείγμα του παραδοσιακού καρπαθιώτικου αρχοντικού.

Δημοτικό Διαμέρισμα Σποών

ΣΠΟΑ (Χωριό) ΚΑΡΠΑΘΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22450 71321
Φαξ: +30 22450 71321
  Χτισμένο στο στενότερο σημείο του νησιού τα Σπόα είναι χαρακτηριστικό αγροτικό χωριό. Ανάμεσα στα παλιά σπίτια ξεχωρίζουν ερείπια μεσαιωνικών πύργων. Από τα Σπόα υπάρχει πρόσβαση στους όρμους του Αγ. Νικόλα και της Αγ. Ειρήνης, όμορφα παραθαλάσσια μέρη κατάλληλα για κολύμβι.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ