gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΥΔΡΟΥΣΑ Δήμος ΑΝΔΡΟΣ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

ΡΕΥΜΑΤΑ (Οικισμός) ΑΝΔΡΟΣ
  Κατ' εξοχήν ελκυστική περιοχή για φυσιολάτρες και περιπατητικές ομάδες που ανεξάρτητα απο τις καιρικές συνθήκες συνηθίζουν να αποζητούν εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομές σε παλιά μονοπάτια. Οπως δηλώνεται και απο την ονομασία της, βρίσκεται κοντά σε ποτάμι και, σε αντίθεση με το πετρώδες και άνυδρο τοπίο των υπόλοιπων Κυκλάδων, είναι κατάφυτη. Ιδιαίτερα προσφέρεται για περιπάτους σε μονοπάτια κατά μήκος του ποταμού, που διασχίζει δάσος απο αιωνόβια πλατάνια, μυρτιές, αγριοβυσσινιές, δάφνες, πικροδάφνες, ψηλόκορμα κυπαρίσσια, πλήθος αγριολούλουδα, κ.ά.
  Ο ελαιόμυλος βρίσκεται κοντά στην οδό που συνδέει το Μπατσί με την Αρνη μέσω του οικισμού της Κατακοίλου και ταυτόχρονα κοντά σε παλαιά ορεινά μονοπάτια του νησιού. Προσελκύει επισκέπτες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανακάλυψη της εξαιρετικής καταπράσινης κυκλαδίτικης περιοχής και της χλωρίδας και πανίδας του νησιού.
  Ο ελαιόμυλος αυτός, όπως και εκείνος του Πιτροφού, συνδέει τη λειτουργία του με το πρόγραμμα της αξιοποίησης των παλαιών μονοπατιών.
  Εκτός απο τον παλαιό ελαιόμυλο, άξια λόγου είναι και η παλαιά εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην περιοχή. Στις δύσκολες ώρες της τουρκοκρατίας λειτούργησε ως κρυφό σχολειό, όπου τα ελληνόπουλα μυήθηκαν μέσα απο τα ιερά βιβλία στη γλώσσα και τη θρησκεία τους, ώστε να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του Μουσείου Ελιάς Κυκλάδων


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ