gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 20 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΥΡΟΣ Νησί ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Κεντρικές σελίδες (20)

Ανάμεικτα

ΑΖΟΛΙΜΝΟΣ (Οικισμός) ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
  Στο τέλος του οικισμού του Μάννα, η παράκαμψη αριστερά καταλήγει στον οικισμό της Αζολίμνου.
  Παραθαλάσσιος παραθεριστικός οικισμός, ο οποίος απλώνεται περιμετρικά γύρω από έναν μικρό γραφικό όρμο. Διαθέτει μία μικρή και όμορφη παραλία, στην οποία υπάρχουν πολλά ταβερνάκια που το καλοκαίρι συγκεντρώνουν πλήθος από ντόπιους και ξένους θαμώνες.

Αη Μιχάλης

ΑΗ ΜΙΧΑΛΗΣ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Ο Σα Μιχάλης είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Βάρης

ΒΑΡΗ (Κωμόπολη) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 61222
  Ο όρμος της Βάρης είναι κλειστός και απέχει περίπου 6 χλμ. από την Ερμούπολη.
  Χωριό με αγροτική παράδοση, διατηρεί εσωτερικά την αγροτική εικόνα, ενώ στις παραλίες του, Μέγας Γιαλός, Αχλάδι, Βάρη, Φάμπρικα και Σαντορινιούς, αναπτυχθηκαν τουριστικές επιχειρήσεις.
  Εκτός από το κολύμπι στις όμορφες παραλίες μπορεί κανείς να βρεί εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι στα όμορφα γραφικά ταβερνάκια.
  Στη θέση "Κοσκινάς" υπάρχουν ευρήματα αρχαίου οικισμού.

ΒΗΣΣΑ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Ο Βήσσας είναι οικισμός αγροτοκτηνοτροφικός, με θερμοκήπια, αμπέλια και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Δημοτικό Διαμέρισμα Γαλισσά

ΓΑΛΗΣΣΑΣ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 42408
  Ο Γαλησσάς απέχει 9 χλμ. από την Ερμούπολη, και αποτελεί το πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό χωριό της Σύρου, και το χωριό με τη μεγαλύτερη αμμουδιά. Εδώ υπάρχει σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα και πολλά άλλα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.
  Το χωριό βρίσκεται μέσα σε ένα γραφικό και όμορφο τοπίο. Στην ακρογιαλιά του συνωστίζεται πλήθος παραθεριστές, ο μόλος του προσφέρεται για ωραίους περιπάτους και θαυμάσια θέα, ενώ οι ρομαντικοί μπορούν να περπατήσουν μέχρι το ξωκλήσι του Αη Στέφανου, που είναι χτισμένο στα βράχια πάνω στο κύμα.
  Στο ύψωμα υπάρχει το κάτασπρο εκκλησάκι της Αγίας Πακούς (ή Υπακοής). Εδώ έχουν βρεθεί ίχνη αρχαίας ακρόπολης.

ΚΙΝΙ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
  Μετά το Γαλησσά ένας παρακαμπτήριος δρόμος οδηγεί στο Δανακό και στη συνέχεια στο Κίνι, ένα όμορφο γραφικό ψαράδικο χωριό, με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Η καλύτερη επιλογή για οικογενειακές διακοπές.
  Η θέα βλέποντας το χωριό από ψηλά είναι υπέροχη. άσπρα σπιτάκια συνωστίζονται κοντά στη θάλασσα και πολλές βάρκες αναπαύονται μέσα στα γαλανά νερά του όρμου. Στο βάθος οι δαντελένιες ακτές και τα βουνά της Πάνω Μεριάς.
  Το ηλιοβασίλεμα στο Κίνι είναι εκπληκτικό.
  Οι παραλίες του Κινιού, του Λωτού αλλά και του Δελφινιού είναι πεντακάθαρες. Και εδώ υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, του ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ website, του Πανεπιστημίου Πατρών


ΚΥΠΕΡΟΥΣΑ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Η Κηπερούσα είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

ΛΥΓΕΡΟ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Το Λυγερό είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Μάννας

ΜΑΝΝΑ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 88601
  Μεσογειακό χωριό 3 χλμ. μακριά από την Ερμούπολη, με όμορφες καταπράσινες ρεματιές και αγροτικά στοιχεία, που απλώνεται μέχρι την παραλία της Αζολίμνου.
  Στην περιοχή του χωριού υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από συστάδες καλαμιών, καθώς και θερμοκήπια πρώιμων κηπευτικών. Εδώ βρίσκεται το αεροδρόμιο της Σύρου.

ΜΑΥΡΗ ΡΑΧΗ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Η Μαύρη Ράχη είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

ΜΕΓΑΣ ΓΥΑΛΟΣ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
  Η περιοχή διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μια πεντακάθαρη παραλία.
  Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου δεσπόζει πάνω από το μικρό μόλο.

ΜΥΤΤΑΚΑΣ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Ο Μύτακας είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Πάγου

ΠΑΓΟΣ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 42192
  Ο Πάγος, 7 χλμ. μακριά από την Ερμούπολη, όπως και τα Χρούσσα, είναι χωριό στο κέντρο του νησιού, που μέσα από το αγροτικό τοπίο, έντονο σε θερμοκήπια και αγρούς, τροφοδοτεί με φρέσκα οπωροκηπευτικά το νησί.
  Έχει να καταδείξει αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία του παραδοσιακού Συριανού αγροτόσπιτου και κάποια Νεοκλασσικά ιδιαίτερα στοιχεία από εξοχικές κατοικίες που κτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΑΡΑΚΟΠΗ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Η Παρακοπή είναι οικισμός αγροτοκτηνοτροφικός, με θερμοκήπια, αμπέλια και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

ΠΛΑΤΥ ΒΟΥΝΙ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Το Πλατύ Βουνί είναι μικρός οικισμός με αγροτόσπιτα. Οι κάτοικοί του είναι κυρίως Απανωσυριανοί αγρότες που ζουν εκεί το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έρχονται μόνο για τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες τους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Ποσειδωνίας

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
  Η Ποσειδωνία, 12 χλμ. μακριά από την Ερμούπολη, ονομάζεται και Ντελλαγράτσια, από την εκκλησία της Santa Maria Della Grazia.   Θεωρείται ένα από τα γοητευτικότερα χωριά του νησιού. Είχε επιλεγεί από τους πλουσίους της εποχής σαν τόπος εξοχής. Έτσι χτίστηκαν τα πολλά Νεοκλασσικά Αρχοντικά, τα οποία διασώζονται και μπορεί να επισκεφθεί ο επισκέπτης.
  Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Ιωάννη και τον καθολικό του Αγίου Πέτρου.
  Προχωρώντας προς τη θάλασσα συναντάμε την όμορφη αμμουδιά των Αγκαθωπών και στο τέλος του δρόμου την ερημική παραλία του Κόμητου. Επίσης, για τους λουόμενους προσφέρεται και η καθαρή παραλία της Αμπέλας.

ΣΗΡΥΓΓΑ (Οικισμός) ΣΥΡΟΣ
Ο Σύριγγας είναι ένας μικρός οικισμός με ονομαστή πηγή και θαυμάσια θέα.

ΣΥΡΟΣ (Νησί) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  Η Σύρος, νησί στην καρδιά του Αιγαίου και πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, πατρίδα του φιλόσοφου Φερεκύδη, δασκάλου του Πυθαγόρα, είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων.
  Η ίδρυση και η ζωή της μεσαιωνικής πόλης κτισμένης σε ένα λόφο, είναι συνδεδεμένη με την Φραγκοκρατία, αποτελεί δε ακόμα και σήμερα ένα από τα αξιοθέατα του νησιού, με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα σπίτια, που φαντάζουν παραμυθένια σκαρφαλωμένα το ένα πάνω στο άλλο.
  Οι κάτοικοι της Σύρου, ασχολούνται με το εμπόριο, τη ναυτιλία, τη βιομηχανία και τον τουρισμό, που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.
  Στα γραφικά παραθαλάσσια χωριά της Σύρου, με τις καθαρές παραλίες, κατάλληλες για θαλάσσια σπορ, μπορεί κανείς να απολαύσει ωραίους μεζέδες και φρέσκο ψάρι.
  Η Σύρος διαθέτει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, καθώς και πολυάριθμα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και βίλλες.
  Το νησί συνδέεται καθημερινά με τον Πειραιά με Οχηματαγωγό Πλοίο (4 ώρες), με Καταμαράν (2 ώρες) και με Αεροπλάνο (25 λεπτά). Επίσης συνδέεται και με άλλα νησιά, ενώ υπάρχει τακτική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Το κείμενο παρατίθεται τον Απρίλιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ website, του Πανεπιστημίου Πατρών


Δημοτικό Διαμέρισμα Φοίνικα

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 42219
  Πολύ κοντά στην Ποσειδωνία και 11 χλμ. μακριά από την Ερμούπολη, προβάλλει ο Φοίνικας με τα σκάφη των παραθεριστών αγκυροβολημένα στον όρμο του και τα ταβερνάκια σχεδόν μέσα στη θάλασσα.
  Ο τόπος αυτός κατακλύζεται από παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες. Το χωριό προσφέρει ξεχωριστές στιγμές ξεκούρασης, χαλάρωσης και απολαυστικών περιπάτων στο γραφικό ακρογιάλι του.
  Διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης, στην Κοινότητα υπάρχουν Αγροτικό Ιατρείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδο μπάσκετ και παιδικές χαρές απασχολούν ευχάριστα τους μικρούς παραθεριστές, σε ασφαλείς και πρόσχαρους χώρους.

Δημοτικό Διαμέρισμα Χρουσσών

ΧΡΟΥΣΑ (Χωριό) ΣΥΡΟΣ
Τηλέφωνο: +30 22810 61480
  Τα Χρούσσα όπως και ο Πάγος, είναι χωριό στο κέντρο του νησιού, 7 χλμ. μακριά από την Ερμούπολη, που μέσα από το αγροτικό τοπίο, έντονο σε θερμοκήπια και αγρούς, τροφοδοτεί με φρέσκα οπωροκηπευτικά το νησί.
  Έχει να καταδείξει αρκετά αρχιτεκτονικά στοιχεία του παραδοσιακού Συριανού αγροτόσπιτου και κάποια Νεοκλασσικά ιδιαίτερα στοιχεία από εξοχικές κατοικίες που κτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
  Τα Χρούσσα είναι καταπράσινα, με πολλές εξοχικές κατοικίες μέσα στα πεύκα.
  Πάνω στο λόφο ξεχωρίζει η καθολική εκκλησία της Φανερωμένης, στη γιορτή της οποίας συγκεντρώνεται πλήθος πιστών.
  Στην θέση "Αγία Θέκλα" υπάρχουν ευρήματα αρχαίου οικισμού.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ