gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΣΤΡΑΚΙ Χωριό ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ" .


Κεντρικές σελίδες (2)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καστρακίου

ΚΑΣΤΡΑΚΙ (Χωριό) ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Τηλέφωνο: +30 24320 22523
  Το κέντρο μιας αμφιθεατρικής "τοποθεσίας" που σχηματίζεται από τους βράχους των Μετεώρων, 1 χλμ. πάνω από την Καλαμπάκα, συναντούμε το χωριό Καστράκι, μια πλούσια περιοχή όπου μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά προϊόντα σε αφθονία.
  Το διατηρητέο παλαιό χωριό, με τα στενά δρομάκια και τα παλιά σπίτια χτισμένα με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, παρουσιάζει μια αξιοθαύμαστη εικόνα.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Καστράκι

  Το Καστράκι βρίσκεται στο δυτικό τμήμα των Μετεώρων, αμφιθεατρικά κτισμένο, και αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Καλαμπάκας. Η ιστορία του χάνεται μέσα στην πορεία των χρόνων.
  Στο ανατολικό του τμήμα υπάρχει η παλαιά γραφική συνοικία του χωριού και πιο πάνω το "Αδράχτι", βράχος μικρός αλλά εντυπωσιακός λόγω της μορφής και της θέσης στήριξης. Είναι κυρίως το ορμητήριο των αναρριχητών που έρχονται από διάφορα μέρη, για να θαυμάσουν το τοπίο που σχηματίζεται από τους βράχους.
Το Καστράκι έχει σημαντική παράδοση, έθιμα, δημοτικά τραγούδια που όλα παρουσιάζουν μια μοναδικότητα. Αξίζει ο επισκέπτης να περπατήσει στα μικρά δρομάκια του χωριού κυρίως του παλιού, να διαβεί τα μονοπάτια ανάμεσα στους βράχους και να επισκεφτεί τις σκήτες, τα εξωκλήσια, τα μοναστήρια και διάφορες τοποθεσίες της περιοχής.
Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2007 από τουριστικό φυλλάδιο του Δήμου Καλαμπάκας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ