gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Κεντρικές σελίδες  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΣΤΑΝΙΑ Χωριό ΚΟΖΑΝΗ" .


Κεντρικές σελίδες (1)

Ανάμεικτα

Δημοτικό Διαμέρισμα Καστανιάς

ΚΑΣΤΑΝΙΑ (Χωριό) ΚΟΖΑΝΗ
Τηλέφωνο: +30 24640 21869
  Από τα πιο ορεινά χωριά των Σερβίων, κτισμένο στη βόρεια πλαγιά των Πιερίων, της οροσειράς όπου σμίγουν τα όρια των Πιερίων και Καμβουνίων και σε υψόμετρο 1050μ. Γνωστό από παλιά με την ίδια ονομασία την οποία πήρε προφανώς από το καστανόδεντρο που άφθονα ευδοκιμεί στο χωριό και στις πλαγιές του βουνού. Το πρώτο χωριό βρισκόταν στην πεδιάδα των Σερβίων και ονομαζόταν "Παλαιοκαστανιά". Από τα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας εγκαταστάθηκε στη θέση που βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
  Ανεβαίνοντας από τα χωριά πρός τα Πιέρια υψώνεται η Σιάπκα σε απόσταση 4χλμ.από το χωριό. Υπάρχουν θαυμαστές τοποθεσίες, Αγ. Αθανάσιος, Κλιούγκι, Κριά, Νεοχώρι (Αγ.Τριάδα), Ντουμπουνάρης, καταπράσινες με κρύα νερά, πελώρια δένδρα, μεγάλα ισιώματα.
  Μια πανέμορφη και μοναδική διαδρομή μέσα στο πράσινο και σε υψόμετρο που φτάνει τα 1689μ. Είναι μια διαδρομή εντελώς ξεχωριστή με υπέροχο κλίμα, φανταστική θέα που θα μπορούσε να γίνει ένα θαυμάσιο παραθεριστικό κέντρο, με την κατασκευή κάποιων έργων υποδομής.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ