gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΕΡΡΕΣ Νομός ΕΛΛΑΔΑ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (6)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Φεστιβάλ Αμφίπολης

ΑΜΦΙΠΟΛΗ (Χωριό) ΣΕΡΡΕΣ
  Μία από τις καθιερωμένες Πανελλήνιας εμβέλειας εκδηλώσεις Πολιτισμού, είναι το Φεστιβάλ της Αμφίπολης, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, αναδεικνύοντας έτσι τα ιστορικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος.
  Tο Φεστιβάλ Αμφίπολης γίνεται στο αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης, όπου με την αμέριστη συμπαράσταση της Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και του Αρχαιολογικού Μουσείου Αμφίπολης, οργανώνονται πολυποίκιλες δραστηριότητες.
  Το Φεστιβάλ, έχει κάθε χρόνο ιδιαίτερο μουσικό και θεατρικό ενδιαφέρον συναγωνιζόμενο σε περιεχόμενο το Φεστιβάλ των Φιλίππων, και μετατρέποντας τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, σε χώρο συνάντησης τουριστών και τοπικού κοινού, από ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία.
  Θεατρικές παραστάσεις από τα μεγαλύτερα κρατικά και ιδιωτικά θέατρα, αρχαίο θέατρο με τους μεγαλύτερους Έλληνες πρωταγωνιστές, αλλά και συναυλίες και μουσικά αφιερώματα στους κορυφαίους μας συνθέτες, συνθέτουν το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Αμφίπολης, που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί μεταξύ των εκδηλώσεων πολισμού στο νομό Σερρών.
Υπεύθυνοι κειμένων: Αριάδνη Παπαφωτίου - Γιάννης Στράτης - Μαρία Βίτσιου - Γιώργος Βογιατζής

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Ροδολίβους


Πολιτιστικός Αύγουστος

ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ (Κωμόπολη) ΣΕΡΡΕΣ

ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ (Χωριό) ΣΕΡΡΕΣ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Λιθότοπο. Γιορτή ψαριού (που ξεπέρασε κάθε προσδοκία). Καθιέρωση ετήσιας παραλίμνιας συναυλίας. Rock φεστιβάλ (τέλη Αυγούστου).

Πολιτιστικός Αύγουστος

ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ (Κωμόπολη) ΣΕΡΡΕΣ
29/8
  Με αφορμή την γιορτή του ξωκλησιού του Αη Γιάννη του Προδρόμου στις 29 Αυγούστου στον Νέο Σκοπό έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια μία εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων που αποτελούν πλέον θεσμό για το Δήμο Στρυμόνα. Πρόκειται για ένα μεγάλο φεστιβάλ γεμάτο θεάματα, γλέντι και φυσικά επαφή με την παράδοση που προέρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από άλλους λαούς.
  Με διοργάνωση των Πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά την αμέριστη στήριξη του Δήμου και της ΔΕΠΟΚΑ τις μέρες αυτές στον Νέο Σκοπό παρουσιάζονται μοναδικές χορευτικές παραστάσεις από συγκροτήματα της Ελλάδας και του κόσμου, θεατρικές παραστάσεις από το Θεατρικό τμήμα του συλλόγου Νέου Σκοπού αλλά και από φιλοξενούμενα θέατρα, γίνονται συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας κ.α. διοργανώνονται διαγωνισμοί σκακιού, αθλητικοί αγώνες, διαλέξεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Μία από τις κορυφαίες στιγμές των εκδηλώσεων του Αυγούστου ήταν το καλοκαίρι του 2003 που γιορτάστηκαν τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του Νέου Σκοπού. Με τη συγκέντρωση ενός πλούσιου υλικού, από φωτογραφίες και μαρτυρίες έγινε μια σπουδαία ιστορική αναδρομή στην πορεία του χωριού ανά τα χρόνια. Ήταν μία δουλειά, από τον Πολιτιστικό σύλλογο, ανεκτίμητης αξίας από την οποία έμεινε ένα αξιόλογο υλικό που μαρτυρά την ιστορία του τόπου για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Στρυμώνα


Πολιτιστικός Σεπτέμβριος

ΡΟΔΟΠΟΛΗ (Κωμόπολη) ΣΕΡΡΕΣ

Φεστιβάλ

Οικολογικό φεστιβάλ (τον Ιούλιο)

ΚΕΡΚΙΝΗ (Κωμόπολη) ΣΕΡΡΕΣ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ