gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΜΦΙΠΟΛΗ Χωριό ΣΕΡΡΕΣ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (1)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

Φεστιβάλ Αμφίπολης

ΑΜΦΙΠΟΛΗ (Χωριό) ΣΕΡΡΕΣ
  Μία από τις καθιερωμένες Πανελλήνιας εμβέλειας εκδηλώσεις Πολιτισμού, είναι το Φεστιβάλ της Αμφίπολης, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, αναδεικνύοντας έτσι τα ιστορικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος.
  Tο Φεστιβάλ Αμφίπολης γίνεται στο αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης, όπου με την αμέριστη συμπαράσταση της Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και του Αρχαιολογικού Μουσείου Αμφίπολης, οργανώνονται πολυποίκιλες δραστηριότητες.
  Το Φεστιβάλ, έχει κάθε χρόνο ιδιαίτερο μουσικό και θεατρικό ενδιαφέρον συναγωνιζόμενο σε περιεχόμενο το Φεστιβάλ των Φιλίππων, και μετατρέποντας τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, σε χώρο συνάντησης τουριστών και τοπικού κοινού, από ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία.
  Θεατρικές παραστάσεις από τα μεγαλύτερα κρατικά και ιδιωτικά θέατρα, αρχαίο θέατρο με τους μεγαλύτερους Έλληνες πρωταγωνιστές, αλλά και συναυλίες και μουσικά αφιερώματα στους κορυφαίους μας συνθέτες, συνθέτουν το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Αμφίπολης, που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί μεταξύ των εκδηλώσεων πολισμού στο νομό Σερρών.
Υπεύθυνοι κειμένων: Αριάδνη Παπαφωτίου - Γιάννης Στράτης - Μαρία Βίτσιου - Γιώργος Βογιατζής

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Ροδολίβους


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ