gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Πολιτιστικά γεγονότα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΡΙΚΑΛΑ Νομός ΘΕΣΣΑΛΙΑ" .


Πολιτιστικά γεγονότα (1)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις-εορτές

ΤΡΙΚΑΛΑ (Νομός) ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νομό Τρικάλων είναι αρκετές και αξιόλογες. Παρουσιάζουν ιδιαίτερη ποικιλία και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
  Οργανώνονται συναυλίες σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, εργόχειρων και γενικότερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
  Στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων ο επισκέπτης μπορεί να έχει άμεση επαφή με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, τα μάλλινα υφαντά και άλλα αντικείμενα από την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.
  Στα χωριά του κάμπου και του βουνού γίνονται τα περίφημα πανηγύρια, όπου οι κάτοικοι γλεντούν με το δικό τους τρόπο. Τραγουδούν και χορεύουν τα δημοτικά τραγούδια, που τόσο αγαπούν. Λαϊκές ορχήστρες και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές στολές συμμετέχουν σε φολκλορικές εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το θέαμα και συχνά διασκεδάζουν μαζί τους.
Το κείμενο παρατίθεται το Φεβρουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Τρικάλων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ