gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 9 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ Χωριό ΧΑΝΙΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (9)

Εορτές εποχιακών προϊόντων

Γιορτή Μελιού

ΑΦΡΑΤΑ (Χωριό) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
Τηλέφωνο: +30 28240 23415

Γιορτή Κρασιού

ΒΟΥΒΕΣ (Χωριό) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
Στην Κρήτη συνηθίζονται να γιορτάζονται ιδιαίτερα γεγονότα όπως η γιορτή κρασιού, η γιορτή μελιού κτλ. Οι γιορτές αυτές παρέχουν τη δυνατότητα να δοκιμαστούν τα Κρητικά Προϊόντα απο τους επισκέπτες τους.
Έτσι και ο Πολιτιστικός σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων Βουβών διοργανώνει γιορτή κρασιού στις 30 και 31 Ιουλίου στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Την πρώτη μέρα, Κρητικό συγκρότημα παρουσιάζει το πρόγραμμα του καλώντας τους παρευρισκόμενους να ξεφαντώσουν με τα τραγούδια και τους τοπικούς χορούς. Τη δεύτερη μέρα ακολουθεί λαϊκό πρόγραμμα για τους λάτρεις της μοντέρνας μουσικής.
Και τις δύο μέρες η μουσική συνοδεύεται με πλούσια εδέσματα και παραδοσιακά φαγητά, καθώς και άφθονο κρασί που προσφέρεται δωρεάν από τους ντόπιους παραγωγούς.

Ιστορικές αναμνήσεις

Μάχη της Κρήτης

ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
21/5
Η Μάχη της Κρήτης γιορτάζεται με ιδιαίτερες τιμές απ' όλο το νησί. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κολυμβαρίου στο μνημείο των πεσόντων τιμούνται οι αγωνιστές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο μνημείο γίνεται επιμνημόσυνη δέηση υπό την παρουσία της αντιπροσωπείας της Σχολής Ευελπίδων, των συμμαχικών δυνάμεων καθώς επίσης πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού. Ακολουθεί κέρασμα, όπως παραδοσιακά ξεροτήγανα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολυμβαρίου.

Πανηγύρια

Κοίμηση της Θεοτόκου

14/8 - 15/8
Στην έδρα του Δήμου, στο Κολυμβάρι, γίνεται Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Γωνιάς την παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η εικόνα της Παναγίας περιφέρεται στο χωριό και στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές. Ακολουθεί αγρυπνία όπου η συμμετοχή των πιστών είναι μεγάλη. Προσκυνητές έρχονται από κάθε γωνιά του νομού.
Παράλληλα, οι ντόπιες ταβέρνες προσφέρουν καλό κρασί και ποικίλο φαγητό, καθώς επίσης ακολουθεί λαϊκή και Κρητική μουσική ανάλογα με την προτίμηση και τη διάθεση του επισκέπτη. Το γλέντι συνεχίζεται αμείωτο και την επόμενη μέρα. Τέτοιες εκδηλώσεις παρουσιάζουν την ευκαιρία στον καθένα να δει αυθεντικούς τοπικούς χορούς και να διασκεδάσει ως το πρωί.

Αγίου Ιωάννη "Γκιώνα"

ΡΟΔΩΠΟΣ (Χωριό) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
28/8 - 29/8
Τηλέφωνο: +30 28240 22415
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ροδωπού, κάθε χρόνο στις 28 Αυγούστου την παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη στην τοποθεσία "Γκιώνα", πραγματοποιείται Εσπερινός σ' ένα γραφικό εκκλησάκι, το οποίο βρίσκεται περίπου 15km από το χωριό προς το Ακρωτήριο Σπάθα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρουσία πολλών ιερέων απ' όλη την περιοχή γίνονται ομαδικές βαφτίσεις, καθώς επίσης και νυχτερινή λειτουργία. Η προσέλευση των προσκυνητών ξεκινάει από νωρίς το πρωί, έως και τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.
Παράλληλα πραγματοποιείται παραδοσιακό γλέντι με Κρητική Μουσική. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακούς μεζέδες στις υπαίθριες ταβέρνες.
Στις 29 Αυγούστου ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Ροδωπού κλείνει το εορταστικό διήμερο με την διοργάνωση πανηγυριού στην πλατεία του χωριού. Το καλό κρασί, οι πλούσιοι μεζέδες και η Κρητική Μουσική από γνωστούς καλλιτέχνες καλούν τον κάθε επισκέπτη να διασκεδάσει ως τις πρωινές ώρες.

Κοιμήσεως Θεοτόκου

ΣΠΗΛΙΑ (Χωριό) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
14/8 - 15/8
Στις 14 Αυγούστου διοργανώνεται Ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής όλων των ηλικιών. Πρώτα συναγωνίζονται οι νέοι μεταξύ τους και έπειτα οι μεγαλύτερες ηλικίες. Η διοργάνωση αυτή θέλει να τονώσει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα.
Την επόμενη μέρα, στις 15 Αυγούστου, που είναι η θρησκευτική εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο τοπικός Σύλλογος προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τους τοπικούς χορούς, καθώς και το πλούσιο φαγητό και ποτό, διοργανώνοντας πανηγύρι. Αυτές οι ειδικές βραδιές δίνουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν τα Κρητικά Έθιμα στους επισκέπτες.

Πασχαλινές

Δεύτερη Μέρα του Πάσχα

ΓΛΩΣΣΑ (Χωριό) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
Την επόμενη μέρα του Πάσχα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοθιανών - Σκαφιώτου "η Αναγέννηση", διοργανώνει συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής και αρκετών επισκεπτών στο Τραπέζι της Αγάπης.
Στρώνονται τραπέζια με Πασχαλινά φαγητά και κόκκινα αυγά. Οι ντόπιοι προσφέρουν αρνιά που σουβλίζονται στο κέντρο της πλατείας. Αφού οι παρευρισκόμενοι τσουγκρίσουν τα αυγά και ξεκινήσουν το φαγοπότι, ακολουθεί ξεφάντωμα με παραδοσιακή Κρητική μουσική. Η συμμετοχή είναι μεγάλη γιατί η εκδήλωση είναι πρωτότυπη για την περιοχή.

Σελίδες εμπορικού κόμβου

Χωραφάδια

ΚΑΡΕΣ (Χωριό) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
6/8/2002
Τηλέφωνο: +30 28240 91771
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρρών διοργανώνει Αθλητικούς Αγώνες, όπου λαμβάνουν μέρος τα τοπικά σχολεία. Τα παιδιά διαγωνίζονται στο στίβο και στην ποδηλασία. Μετά το πέρας των αγωνισμάτων, απονέμονται βραβεία για τις επιδόσεις των μαθητών.
Το βράδυ της ίδια μέρας, σε συνάντηση με τη θρησκευτική εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ακολουθεί πανηγύρι. Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη εξαιτίας της ιδιαίτερης φιλοξενίας των χωριανών. Το μενού περιλαμβάνει πλούσια φαγητά και άφθονο καλό κρασί. Το φαγοπότι συμπληρώνεται με καλή Κρητική Μουσική από ντόπια συγκροτήματα.

Πανηγύρι Αγίου Ιωάννη του Γκιώνη

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΙΩΝΗ (Μοναστήρι) ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ
  Στις 29 Αυγούστου, τη μέρα που γιορτάζει το μοναστήρι, γίνεται ένα πολύ ενδιαφέρον πανηγύρι, το οποίο παρακολουθούν εκατοντάδες άνθρωποι. Συχνά τη μέρα αυτή στον Άγιο Ιωάννη του Γκιώνη γίνονται και βαφτίσια.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ