gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ Δήμος ΧΑΝΙΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (3)

Εορτές εποχιακών προϊόντων

Απόσταξη Τσικουδιάς, Οκτώβριος - Νοέμβριος

ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ (Δήμος) ΧΑΝΙΑ
Μερικοί κάτοικοι διατηρούν αποστακτήρες και μετά την αποχύμωση των σταφυλιών, με παραδοσιακό τρόπο, αποστάζονται τα υπολλείματα για παραγωγή τσικουδιάς, του φημισμένου κρητικού ποτού. Ολόκληρη η διαδικασία είναι γιορτή που συνοδεύεται με φαγοπότι που διαρκεί πολλές μέρες και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι.

Πανηγύρια

Αγίου Νικολάου

6/12

Αγίου Νικολάου

ΠΛΑΤΥΒΟΛΑ (Χωριό) ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ
6/12
Το απόγευμα της προηγούμενης τελείται Θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Φτάνουν πιστοί από τις γύρω περιοχές και από ολόκληρη την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο πανηγύρι. Μερικοί φέρνουν άρτους προσφορά στον Aγιο, τους οποίους μοιράζουν στους παρευρισκόμενους πιστούς. Ντόπιοι βράζουν κρέας στον αύλιο χώρο της εκκλησίας και κάνουν πιλάφι. Στα καφενεία του χωριού ντόπιοι οργανοπαίχτες διασκεδάζουν τους επισκέπτες. Εκεί μπορούν να γευτούν παραδοσιακό φαγητό.
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου θεωρείται ιερή για όλους τους κτηνοτρόφους της Κρήτης, που την επισκέπτονται συχνά. Έχει γίνει έθιμο κατά τη διάρκεια του πανηγυριού να πραγματοποιείται κλήρωση προβάτων.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ