gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Χωριό ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (1)

Πανηγύρια

Η Κοίμησις της Θεοτόκου

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
15/8/2002
Η εκκλησία της «Παναγίας της Λαγκουβάρδας» γιορτάζει στις 15 Αυγούστου. Παραμονές της εορτής συντελείται ένα μοναδικό θρησκευτικό φαινόμενο, όπου κατά τις μαρτυρίες εξηγείται με τον ακόλουθο θρύλο.
Η ιστορία της εκκλησίας ξεκινά από πολύ παλιά. Βρισκόταν σε άλλη θέση και λειτουργούσε σαν μοναστήρι. Η παράδοση λέει ότι σε κάποια επιδρομή πειρατών οι μοναχές γνωρίζοντας τα έκτροπα που έκαναν οι πειρατές παρακάλεσαν την Παναγία να τις μεταμορφώσει σε φίδια. Όταν οι πειρατές μπήκαν στη μονή βρήκαν μόνο φίδια. Η εκκλησία κάηκε το 1945 και γκρεμίστηκε από τους σεισμούς το 1953.
Στην καινούργια εκκλησία παρουσιάζονται από τη νύχτα της 6ης Αυγούστου φιδάκια που φέρουν ένα μαύρο σημάδι σαν σταυρό στο κεφάλι και την γλώσσα τους. Εμφανίζονται στον αυλόγυρο, το καμπαναριό και την ασημένια εικόνα της Παναγίας. Από 6 έως 15 Αυγούστου πλήθος κόσμου προσκυνάει την εικόνα της Παναγίας και οι πιστοί αγγίζουν και φωτογραφίζονται με τα ακίνδυνα φιδάκια. Το βράδυ της 14ης γίνεται εμποροπανήγυρις και χορός στην πλατειούλα γύρω από την εκκλησία για να λήξουν το πρωί της 15ης.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ