gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δήμος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" .


Εορτές & πανηγύρια (3)

Εορτές εποχιακών προϊόντων

Γιορτή Σαρδέλας

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (Προάστιο της Θεσσαλονίκης) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
25/7/2004
Με την παραδοσιακή θεσμοθετημένη "Γιορτή Σαρδέλας" που διοργανώνουν οι ψαράδες της Ν.Κρήνης, ξεκινούν κάθε χρόνο οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς. Η Γιορτή αυτή γίνεται την παραμονή της Αγίας Παρασκευής, 25 Ιουλίου ώρα 9μ.μ. στο Πάρκο "Ούλαφ Πάλμε" της Καλαμαριάς και περιλαμβάνει άφθονη ψητή σαρδέλα στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και μουσική από τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας. Η γιορτή αυτή είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με την Ορθοδοξία και το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και εθιμική εκδήλωση συνάντησης των Ψαράδων της περιοχής. Η διοργάνωσή της γίνεται από το Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον αλιευτικό συνεταιρισμό και τους ιδιοκτήτες γρι - γρι Νέας Κρήνης.

Πανηγύρια

Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

3/8/2004 - 5/8/2004
Παραδοσιακή γιορτή της Καλαμαριάς συνδεδεμένη με την Ορθοδοξία και τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που είναι η Μητρόπολη του Δήμου μας. Πραγματοποιείται ένα τριήμερο λαϊκό γλέντι με συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων, βραδιές ποντιακής μουσικής, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, με αποκορύφωμα το μεγάλο Ποντιακό πανηγύρι της 5ης Αυγούστου.

Virgin Mary's Feast

13/8/2004 - 14/8/2004
Η τρίτη καλοκαιρινή λαϊκή γιορτή επικεντρωμένη στους κατοίκους του Φοίνικα και τον εορτασμό της Παναγίας. Είναι ένα διήμερο λαϊκό γλέντι με μουσική και χορό από παραδοσιακά συγκροτήματα και κυρίως από τα τοπικά σχήματα των κατοίκων που παίζουν τσιγγάνικες μουσικές και τραγούδια.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ