gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΕΑ Νησί ΚΥΚΛΑΔΕΣ" .


Εορτές & πανηγύρια (6)

Εθιμικές

Γιορτή Παραμυθιών

ΚΕΑ (Νησί) ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Η Γιορτή Παραμυθιών γεννήθηκε από την ανάγκη ανάδειξης και διάδοσης των πολιτιστικών «θησαυρών» και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην Κέα από το 2003. Εμπνευστής της Γιορτής ήταν ο Γιώργος Ευγενικός.

Το λογότυπο της Γιορτής έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

Κάθε Ιούλιο παραμυθάδες, χαρισματικοί αφηγητές, μουσικοί και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο σας προσκαλούν στην Κέα για αυτό το ιδιαίτερο διεθνές φεστιβάλ, στόχος του οποίου είναι να διαδώσει και να διασώσει τους λαϊκούς μύθους, τις δοξασίες και την παράδοση.

Εορτές προς τιμήν προσώπων

Εορτές εις μνήμη Λάμπρου Κατσώνη

Από το 2011 κάθε Ιούλιο στην Κέα λαμβάνουν χώρα οι Γιορτές Μνήμης για τον τοπικό ήρωα Λάμπρο Κατσώνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα σχετικά με τη ζωή και τη συμβολή του Λάμπρου Κατσώνη.

Πανηγύρια

Πανηγύρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Πανηγύρι Αγίου Συμεών

Πανηγύρι Αγίου Σώστη

Πανηγύρι Δεκαπενταύγουστου

Ο Δεκαπενταύγουστος που γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια σε όλη την Ελλάδα, στην Κέα γιορτάζεται με τα μεγάλα πανηγύρια στην Ιουλίδα και στην Παναγιά Καστριανή.

Κάθε Δεκαπενταύγουστο, στη μονή γίνεται το λαϊκό προσκύνημα από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και ένα μεγάλο πανηγύρι, ενώ πλήθος κόσμου συρρέει στο μοναστήρι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ