gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Δήμος ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ" .


Εορτές & πανηγύρια (2)

Καρναβάλια

Καρναβάλι 2003

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ (Λιμάνι) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά το φετινό καρναβάλι που διοργανώθηκε από το Δήμο Αλοννήσου και το Πολιτιστικό Οργανισμό.
  Πολλές και επίκαιρες οι ομάδες που έλαβαν μέρος με τα άρματά τους στο καρναβάλι, όπου με την φαντασία τους και το κέφι που υπήρξε, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη μέρα γλεντιού και χορού.
  Η πομπή ξεκίνησε όπως και κάθε χρόνο έξω από το δημαρχείο Αλοννήσου στο Πατητήρι κατά τις 14:00 όπου έγινε η παρουσίαση των ομάδων που συμμετείχαν με τα αρματά τους όπου μπορούμε να αναφέρουμε μερικά θέματα τα οποία πραγματικά έβγαζαν πολύ γέλιο όπως τα... Κωλόπαιδα, οι 10 Μικροί Μήτσοι, άλλες ομάδες διάλεξαν εντυπωσιακά και φαντασμογορικά θέματα με πολύχρωμες στολές όπως οι Βραζιλιάνες, οι Μάγοι και οι Μάγισσες, Αλλαντίν, οι Σείχηδες που έβγαζαν πετρέλαιο και χάνανε λάδια, οι άνθρωποι των Σπηλαίων και βέβαια η παιδική ομάδα του ΚΔΑΠ με την καταπληκτική παραμυθοσαλάτα τους. Αλλες ομάδες διάλεξαν πιο επίκαιρα θέματα όπου υπήρχε μια αντιπολεμική διάθεση, όπως η ομάδα του Αρλούμπια με τους Ταλιμπάν διώκτες τους, όπου σύμφωνα με το σενάριο δεν έπεσε το λεωφορείο μόνο του από βλάβη αλλά το κατέρριψαν Ταλιμπάν με μια σφεντόνα, υπήρχαν βέβαια και άλλες ομάδες με παρόμοια διάθεση όπως οι Ειρηνοποιοί, φαντάροι κτλ. Βέβαια υπήρχαν και πολλά άλλα θέματα που παρέλασαν στους δρόμους του Πατητηρίου όπως το σινεμά, τα διάφορα επαγγέλματα, οι ναυτικοί, και πολλοί άλλοι οι οποίοι έδωσαν όλοι το δικό τους χρώμα και παλμό στο καρναβάλι.
  Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις εκπλήξεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της παρέλασας όπως το καταπληκτικό δελτίο τύπου του καρναβαλιού στη νοηματική που πραγματοποιήθηκε από την ψυχή του καρναβαλιού Παναγιώτη 'Μπεκάτσα', όπως βέβαια και την ονομασία της στάσης του καρναβαλιού προς το δρόμο της Βότσης προς τιμήν του από το Δήμαρχο με όλες τις απαραίτητες τιμές και εθιμοτυπικό ως 'Στάση Μπεκάτσα', με αναμνηστική πινακίδα.
  Στις φωτογραφίες που θα δείτε στην επόμενη σελίδα ελπίζουμε να πάρετε μια γεύση από το τι έγινε και σας περιμένουμε του χρόνου ξανά να γλεντήσουμε όλοι μαζί.
  Εκ μέρους του Δήμου Αλοννήσου, ο αντιδήμαρχος Κων/νος Καλογιάννης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μερος στο καρναβάλι, τους ανθρώπους που έτρεξαν να ετοιμάσουν και να οργανώσουν τη γιορτή αυτή, τις ομάδες που έλαβαν μέρος και φυσικά όλους αυτούς τους ανθρώπους που σε κάθε γειτονιά βοήθησαν με το τρόπο τους προσφέροντας σπιτικές λιχουδιές και άφθονα ποτά ώστε να περάσουμε όλοι καλά.
  Ραντεβού το 2004!!!!

Το κείμενο παρατίθεται τον Μάρτιο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Αλοννήσου


Πανηγύρια

Η Κοίμησις της Θεοτόκου

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ (Χωριό) ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
15/8/2002

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ