gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 36 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΤΡΙΚΑΛΑ Επαρχία ΘΕΣΣΑΛΙΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (36)

Ανάμεικτα

Γιορτή των μελισσοκόμων

ΠΕΡΤΟΥΛΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
Τον Ιούνιο γίνεται η γιορτή των μελισσοκόμων στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής.

Εορτές εποχιακών προϊόντων

Γιορτή Κρασιού

ΑΘΑΜΑΝΙΑ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
1/8 - 10/8
Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, διοργανώνεται "γιορτή κρασιού" από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο, με τη διανομή δωρεάν κρασιού.

Πανηγύρια

Αγίας Παρασκευής (τριήμερο)

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Χωριό) ΕΛΑΤΗ
26/7
Ο εορτασμός ξεκινά με πανηγυρική λειτουργία, αρτοκλασία και «σήκωμα» του υψώματος στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου ένας πιστός κρατά την εικόνα και οι υπόλοιποι ακουμπούν το ένα τους χέρι στον ώμο του ατόμου που κρατά την εικόνα. Το πανηγύρι συνεχίζεται με τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού και κλείνει την τρίτη μέρα με τον καθιερωμένο «χορό των γερόντων».

Αγίου Νικολάου

6/12
(στο ομώνυμο εκκλησάκι στη θέση Ασφάκα): παραμονή της γιορτής οι πιστοί ανάβουν φωτιές και ετοιμάζουν φαγητό σε καζάνια για να μοιραστεί στους πιστούς τη μέρα της γιορτής μετά τη θεία λειτουργία.

Αγίου Νικολάου

23/5
  Μεταφορά της γιορτής του Αγίου Νικολάου, επειδή το χειμώνα δεν υπάρχει κόσμος στο χωριό, στο ομώνυμο εκκλησάκι στη θέση Ασφάκα: παραμονή της γιορτής συγκεντρώνονται οι πιστοί κι από τα διπλανά χωριά και αρχίζουν τις ετοιμασίες για το φαγητό στα καζάνια που θα μοιραστεί την επομένη μετά το πέρας της θείας λειτουργίας. Το βράδυ θα κοιμηθούν στο προαύλιο της εκκλησίας. Το πανηγύρι ξεκινά την επομένη με τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία (δωρεά των πιστών) και ολοκληρώνεται με τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου.
  Στη γιορτή του Αγίου Νικολάου αναβιώνει το έθιμο του "βλάχικου γάμου" με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού: ντύνουν ένα αγόρι του χωριού νύφη και ένα άλλο αγόρι γαμπρό κάποιοι από τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι πηγαίνουν ως προσκαλεσμένοι, άλλοι στο σπίτι του γαμπρού κι άλλοι στο σπίτι της νύφης. Στη συνέχεια συνοδεύουν τη νύφη με όργανα από το σπίτι της επάνω σε ένα άλογο στολισμένο στην εκκλησία του χωριού. Με το πέρας του μυστηρίου η νύφη χορεύει στην πλατεία του χωριού.

Αγίας Παρασκευής (τριήμερο)

ΑΘΑΜΑΝΙΑ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
26/7
Ο εορτασμός ξεκινά με πανηγυρική λειτουργία στην Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής. "Σηκώνουν το ύψωμα" στο προαύλιο της εκκλησίας και μοιράζονται στους εορταζόμενους μπουκετάκια μικρών λουλουδιών. Το πανηγύρι διεξάγεται με τη συμμετοχή της δημοτικής παραδοσιακής ορχήστρας του χωριού: οι "παρέες" από τους νέους και τις νέες του χωριού ξεκινούν το γλέντι πηγαίνοντας από το ένα σπίτι στο άλλον και τραγουδώντας τη "Γαλαξιδιώτισσα", με πρώτο το σπίτι του παπά. Το απόγευμα βάζουν στη μέση της πλατείας μια "φασολόβεργα" και χορεύουν γύρω-γύρω. Αφού συγκεντρωθεί κόσμος στην πλατεία, ο οποίος συρρέει κι από τα διπλανά χωριά (μεγάλος είναι και ο αριθμός των παραθεριστών αυτές τις μέρες) αρχίζει ο χορός με πρώτο τον παπά και συνεχίζουν σε διπλό χορό οι γυναίκες και οι άντρες του χωριού μέχρι πρωίας. Το ίδιο κλίμα κεφιού και συμμετοχής όλου του κόσμου διακρίνει και τη δεύτερη μέρα του πανηγυριού. Κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας γίνεται αναπαράσταση του βλάχικου γάμου με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Αιθήκων


Προφήτη Ηλία

20/7
Στο ομώνυμο ξωκλήσι. Ο εορτασμός ξεκινά με τη Θεία Λειτουργία και "Διάκλησι": γεύμα για τους παρευρισκομένους το οποίο μοιράζεται από την επιτροπή που περιλαμβάνει ψητό αρνί, διάφορα τοπικά εδέσματα.

Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

6/8
Στην ομώνυμη εκκλησία

Αγίου Μαντηλίου

16/8
Γιορτάζεται η εικόνα του «Αγίου Μαντηλίου» που βρίσκεται στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου

Του Αϊ Γιαννιού

29/8
Στο ομώνυμο ξωκλήσι: λόγω της νηστείας κατά τη διάρκεια της "διάκλησις" που ακολουθεί τη δοξολογία προσφέρεται στους παρευρισκομένους φασολάδα.

Των 12 Αποστόλων

30/6
Στο ομώνυμο εκκλησάκι: δοξολογία και διάκλησι στο προαύλιο της εκκλησίας.

Αγίου Γεωργίου

ΒΡΟΝΤΕΡΟ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
23/4
Στην ομώνυμη εκκλησία: Ο εορτασμός ξεκινά με τη λειτουργία , ακολουθεί η "διάκλησι", γεύμα που προσφέρεται στους παρευρισκομένους από την εκκλησία με τη συμβολή των κατοίκων του χωριού και το οποίο περιλαμβάνει "φαγητό από καζάνι" μαγειρεμένο με ντόπια παραδοσιακή συνταγή και ολοκληρώνεται με γλέντι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Προφήτη Ηλία

20/7
(Στο ομώνυμο ξωκλήσι): Ο εορτασμός συμπληρώνεται με τη "διάκλησι", την παράδοση του καθιερωμένου γεύματος στους παρευρισκομένους με "φαγητό από καζάνι".

Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

(Στην ομώνυμη εκκλησία): Μετά τη λειτουργία ακολουθεί γλέντι στα κατά τόπους κέντρα διασκέδασης του χωριού στα "μαγαζιά".

Προφήτη Ηλία

ΓΑΡΔΙΚΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
20/7
Στην ομώνυμη εκκλησία

Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

6/8
στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας

Κοιμήσεως Θεοτόκου

Τριήμερο: Το πανηγύρι ξεκινά με λειτουργία στον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Με το πέρας στης λειτουργίας "σηκώνεται" το ύψωμα στην πλατεία του χωριού, κάτω από το γέρικο πλάτανο, όπου μεταφέρεται και η εικόνα της παναγίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας γίνεται ο "χορός των αρχόντων" του χωριού και ο "χορός των γυναικών" με τη συνοδεία τοπικών δημοτικών συγκροτημάτων. Το γλέντι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και τη δεύτερη μέρα του πανηγυριού και κλείνει στις 17 Αυγούστου με το "χορό των γερόντων", έθιμο που διατηρεί μέχρι και σήμερα την ιδιαίτερη αξία του για τους ντόπιους και για τους επισκέπτες: οι γέροντες με αναμμένες λαμπάδες και γκλίτσες κρεμασμένες από το γιλέκο τους τραγουδάνε και χορεύουν χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων και κλείνουν το χορό τους με ένα πολεμικό σκοπό "του αϊτού ο γιος" που αναπαριστά σκηνές μάχης.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Αιθήκων


Τα εννιάμερα της Παναγίας

Στο μοναστήρι της Ανταποδόσεως της Θεοτόκου: σύμφωνα με το έθιμο οι προσκυνητές διανυκτερεύουν την παραμονή στο δάσος δίπλα στην εκκλησιά σε πρόχειρα καταλύματα φτιαγμένα από φτέρη και κλαδιά ελάτου, ανάβοντας φωτιές και διασκεδάζοντας σε παρέες ενόσω ετοιμάζουν καζάνια με φαγητό για να προσφερθούν στους προσκυνητές την επομένη με τα το πέρας της θείας λειτουργίας.

Προφήτη Ηλία

ΔΕΣΗ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
20/7
  Στην ομώνυμη εκκλησία, τριήμερο: (παλιότερα) παραμονές του πανηγυριού γίνονταν τα προεόρτια στην πλατεία του χωριού: διπλός χορός, με παραδοσιακές στολές και τη συνοδεία των οργάνων των κ.κ. Καρακώστα και Γκουζιώτη. Την ημέρα της γιορτής τελούταν πανηγυρική δοξολογία στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, με τα το πέρας της οποίας οι πιστοί αντάλλασσαν ευχές στο προαύλιο της εκκλησίας. Το γλέντι γινόταν στην πλατεία του χωριού.
  Αργά το μεσημέρι οι παρευρισκόμενοι, φτάνοντας στην κορύφωση του κεφιού ξεκινούσαν με τη συνοδεία των οργάνων να επισκεφτούν τα σπίτια των εορταζόντων, όπου και διασκέδαζαν τραγουδώντας και χορεύοντας ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το πανηγύρι έκλεινε στα μαγαζιά του χωριού για όσους είχαν κουράγιο να συνεχίσουν.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Αιθήκων


Αγίου Βησαρίωνα

15/9
  Παλιότερα το πανηγύρι ξεκινούσε την παραμονή, 14 Σεπτεμβρίου, με περιφορά της εικόνας του Αγίου Βησσαρίωνα και του Τιμίου Σταυρού από την εκκλησία του προφήτη Ηλία σε όλα τα σπίτια του χωριού. Το κάθε σπιτικό πρόσφερε ότι διέθετε για την παρασκευή του φαγητού που την επομένη μετά το πέρας της λειτουργίας θα μοιραζόταν στους πιστούς. ¨Όλα τα υλικά συγκεντρώνονταν στην εκκλησία, όπου γινόταν και η προετοιμασία του φαγητού απ' όσους αναλάμβαναν αυτή τη διαδικασία υπολογίζοντας αρχικά αν τα υλικά ήταν επαρκή για τη "διάκλησι", ειδικά στη περίπτωση που η γιορτή τύχαινε μέσα στο σαββατοκύριακο, οπότε και οι επισκέπτες ήταν περισσότεροι.
  Ανήμερα του πανηγυριού τελούταν λειτουργία στον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία και παράλληλα από τις 3 το πρωί άρχιζε η διαδικασία προετοιμασίας του "μπλότς" (παραδοσιακό φαγητό που έχει σα βάση του το πρόβειο κρέας και το πλιγούρι, το οποίο παρασκευάζεται το καλοκαίρι από χοντραλεσμένο σιτάρι που βράζεται με γάλα, στεγνώνεται και τρίβεται σε ειδικό τρυπητό), στην πλατεία Χοροστάσι. Μετά το πέρας της λειτουργίας οι εκκλησιαζόμενοι, κρατώντας από μία εικόνα, έκαναν το γύρο του χωριού ψέλνοντας και κατέληγαν στην πλατεία του χωριού, όπου και ευλογούταν το φαγητό και μοιράζονταν στους παρευρισκόμενους, ντόπιους και ξένους οι οποίοι έτρωγαν κάτω από τη σκιά του πλάτανου. Με το πέρας του φαγητού άρχιζε με τη συνοδεία της ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων ο χορός τον οποίο άνοιγαν οι γεροντότεροι και ο οποίος συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα.
  Εθελοντικά προσφέρονταν οι γυναίκες για τον καθαρισμό του χώρου και των πιατικών μετά το πέρας της γιορτής προς τιμή του αγίου.
  Σήμερα ο εορτασμός της μνήμης του αγίου γιορτάζεται με τον ίδιο τρόπο, με μόνη διαφορά ότι τα υλικά για την παρασκευή του παραδοσιακού "μπλοτς" αγοράζονται από το εκκλησιαστικό συμβούλιο, αφού στο χωριό δεν υπάρχουν παρά μόνο ελάχιστες οικογένειες.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Αιθήκων


Αγίων Αποστόλων

ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
29/6
Μετά τη λειτουργία ακολουθεί γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Τα εννιάμερα της Θεοτόκου

23/8
Στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων: Μετά τη λειτουργία ακολουθεί γλέντι στην πλατεία του χωριού και δωρεάν φαγητό.

Η Κοίμησις της Θεοτόκου

ΕΛΑΤΗ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
15/8/2002

Κοίμηση της Θεοτόκου

15/8
Τριήμερο πανηγύρι: Ο εορτασμός ξεκινά με πανηγυρική λειτουργία, περιφορά της ανθοστόλιστης εικόνας της Παναγίας και γλέντι στην πλατεία του χωριού. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή δημοτικών και λαϊκών συγκροτημάτων (μουσικές και χορευτικές βραδιές) και φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις θεάτρου σκιών και κουκλοθέατρου.

Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

ΖΑΡΚΟΣ (Κωμόπολη) ΤΡΙΚΑΛΑ
8/5/2002

Αγίου Νικολάου

ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
6/12
And on May 20th

Αγίου Νικολάου

20/5
Mεταφερόμενη η γιορτή του Αγίου Νικολάου λόγω του μικρού αριθμού των κατοίκων κατά την περίοδο του χειμώνα.
Το πρώτο μισό του 19ου αι. πριν την κατάρρευση του παλαιού ναού γινόταν στο προαύλιο της εκκλησίας μεγάλο πανηγύρι και διοργανώνονταν αγώνες όπως λιθάρι, πάλη, άλμα καθώς και μεγάλος χορός ανδρών - γυναικών.

Προφήτη Ηλία

20/7
Στην ομώνυμη εκκλησία: Μετά τη θεία λειτουργία ακολουθεί αρτοκλασία και "διάκλησι", γεύμα που προσφέρεται στους πιστούς.

Αγίου Φανουρίου

27/8

Αγίας Παρασκευής

ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
26/7
Στη θέση Τσούκα, όπου βρίσκεται το ομώνυμο μοναστήρι, τριήμερο: Ο εορτασμός ξεκινά με λειτουργία στο μοναστήρι, το "σήκωμα" του υψώματος, τη διανομή γλυκών στους πιστούς από το σύλλογο και την αρτοκλασία. Η κορύφωση των εκδηλώσεων γίνεται το βράδυ στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακά συγκροτήματα και χορό για όλους αλλά και αναβίωση παλιών εθίμων όπως αυτό του νυχτεριού (το ξεφλούδισμα του καλαμποκιού τη νύχτα). Τη δεύτερη μέρα τελείται λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα κοντά στη βρύση Καραγιάννη. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και κλείνουν την τρίτη μέρα του πανηγυριού.

Αγίας Κυριακής

ΠΕΡΤΟΥΛΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
6/7 - 7/7

Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

5/8 - 6/8

Κοιμήσεως της Θεοτόκου

14/8 - 15/8
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ξεκινούν με λειτουργία, "διάκλησι", όπου πλούσια προσφέρονται ντόπια εδέσματα (κυρίως κρέας, πίτες, γαλακτοκομικά) και κορυφώνονται με γλέντι, με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων, με δημοτικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Αγίας Παρασκευής

ΠΥΡΡΑ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
26/7
  Τριήμερο, στην ομώνυμη εκκλησία. Την πρώτη μέρα του πανηγυριού τελείται λειτουργία και αρτοκλασία. Ακολουθεί γλέντι στην πλατεία του χωριού. Στις 27 Ιουλίου, τη δεύτερη μέρα, γιορτάζεται και η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα. Το πανηγύρι κορυφώνεται την τρίτη μέρα , η οποία παίρνει ιδιαίτερη σημασία ειδικά αν είναι Κυριακή: παρόλη τη μελαγχολία και την κούραση που κυριαρχεί από το ξενύχτι των προηγούμενων ημερών οι άνθρωποι του χωριού, ειδικά οι νέοι εμφανίζονται σιγοτραγουδώντας, γελώντας και μεταφέροντας άλλος μια προβατίνα στέρφη στον ώμο του, άλλος σούβλα, ξύλα στεγνά. Όπως συγκεντρώνονται στην πλατεία παρασύρουν κι εκείνους που είναι πιο μελαγχολικοί: άλλος ανάβει φωτιά, άλλος σφάζει το ζώο - άλλοι πάλι αρμαθιάζουν δαμουντζάνες γεμάτες ωραία ρετσίνα. Τρώνε γρήγορα κάτω από τον ίσκιο του πλατάνου, όλοι μαζί νέοι, γέροι, παιδιά και ξένοι επισκέπτες. Το γεύμα το συνοδεύουν παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, σιγοτραγουδώντας κλέφτικα τραγούδια. Νωρίς το απόγευμα αναβιώνει στο χωριό ένα έθιμο με πολύ παλιές ρίζες, η αναπαράσταση ενός γάμου σατυρικού:
  Οι νέοι του χωριού μόλις τελειώσουν το γεύμα ξεκινούν για ένα φιλικό σπίτι. Ο αρχηγός της παρέας απουσιάζει. Αναζητά να "συλλάβει" τυχαία στο δρόμο έναν υπομονετικό γάιδαρο. Αφού τον αρματώσουν θα του περάσουν κάτω από τα πισινά του πόδια μια τσαντίλα και στο λαιμό κουδούνι, θα του ρίξουν στη πλάτη ρούχα πολύχρωμα . Θα μεταμφιεστεί και ο αρχηγός φορώντας λευκή μπουραζάνα, λευκό πουκάμισο, γιλέκο κεντητό, σκούφο βελούδο στο κεφάλι, τσαρούχια με φούντα, ψηλή γκλίτσα και τσιμπούκι για να καπνίζει "σα Βεζούβιος". Μαζί του θα μεταμφιεστεί κι ένας ακόμη νέος, φορώντας μακρύ γυναικείο φόρεμα, ζώνη στη μέση, ψαθάκι στο κεφάλι και γύρω του τριαντάφυλλα, ντάλιες και βασιλικούς σα στεφάνι. Κι ακόμη θα κρατά κάτω απ' τη μασχάλη μια ρόκα με αρκετό άσπρο μαλλί για να υποδυθεί το ρόλο της γυναίκας που γνέθει.
  Γύρω στις 5μ.μ. τα πάντα είναι έτοιμα για την πομπή που με γέλια, τραγούδια και ξεφωνητά ξεκινά για την πλατεία. Εκεί στήνεται ο χορός. Πρώτοι ξεκινούν οι μεταμφιεσμένοι μέχρι να συγκεντρωθεί το υπόλοιπο χωριό. Οι μεταμφιεσμένοι παίρνουν τα στολίδια από το ζώο και το αφήνουν ελεύθερο. Στήνουν στη μέση της πλατείας το σουβλί που έψηναν την προβατίνα και πάνω στην κορυφή της καρφώνουν το μαλλί της ρόκας . Για να ξεκινήσει ο χορός οι μεταμφιεσμένοι ξεχύνονται να διαλέξουν ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες μερικούς νέους, όσους απ' αυτούς δε θέλουν με κλωτσιές και σπρωξιές. Κατόπιν βάζουν στο χορό και τις γυναίκες, ακολουθεί ο πρόεδρος μα την ομάδα των μεταμφιεσμένων. Κάποιος από την ομάδα φέρνει ένα δεμάτι καλαμποκιές και δυο χαρτούσες καρπούς πλατάνου, για να βάλουν στην πλάτη του νέου την καλαμποκιά και στο στήθος της κοπέλας δυο σκουλαρίκια καρπών πλατάνου. Το έθιμο κρατά το γλέντι μέχρι το πρωί οπότε και ολοκληρώνεται.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιούνιο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα του Δήμου Αιθήκων


Αγίου Μοδέστου

16/12
Ημέρα γιορτής του μοναστηριού στήνεται στο προαύλειο αυτής λαμπρό πανηγύρι. Μετά τη Θεία Λειτουργία μαζεύονται όλοι γύρω από ένα τραπέζι , τραγουδώντας τρώνε νόστιμη φασολάδα και αναπολούν τις όμορφες στιγμές που πέρασαν στο χωριό με την ευχή ότι θα ξανανταμώσουν την επόμενη χρονιά.

Σελίδες επίσημες

Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

ΠΕΡΤΟΥΛΙ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
Τέλη Μαΐου, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα περτουλιώτικα λιβάδια η μεγάλη και σχετικά πρόσφατη γιορτή που είναι το "Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων": Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται για να αναπαραστήσουν τον παλιό νομαδικό τρόπο ζωής, στήνοντας "κονάκια", αργαλειούς και μαγειρεύοντας παραδοσιακά φαγητά υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής τους.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ