gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΡΕΣΤΙΔΑ Δήμος ΚΑΣΤΟΡΙΑ" .


Εορτές & πανηγύρια (5)

Αποκριάτικες

Παλιαπούλιες

ΟΡΕΣΤΙΔΑ (Δήμος) ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Λαμβάνουν χώρα την Κυριακή της μεγάλης Αποκριάς, όπου κάθε γειτονιά της πόλης αλλά και των περισσοτέρων οικισμών συμμετέχει με τη δική της παλιαπούλια. Στο έθιμο αυτό παρέες από κάθε γειτονιά μαζεύουν λεπτά ξύλα (τσάκνα), τα στήνουν σε μεγάλους σωρούς και το βράδυ, μετά τις 8, ανάβουν φωτιές, συνοδεία μουσικής, χορού και παραδοσιακών μεζέδων. Οι παλιαπούλιες βραβεύονται από τον Δήμο με χρηματικά έπαθλα.

Εμποροπανήγυρεις

Εμποροπανήγυρη 'Aργους Ορεστικού

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Πόλη) ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Σε εκτεταμένο ελεύθερο χώρο έκτασης 20 στρεμμάτων και ιδιοκτησίας του Δήμου φιλοξενείται η μεγάλη λαϊκή εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται εθιμικά και διαρκεί μια εβδομάδα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Στον χώρο αυτόν, διαμορφώνονται κατά την διάρκεια του εθίμου πρόχειρες κατασκευές που στεγάζουν τα πράγματα των μικροπωλητών, κι έχει χιλιάδες επισκέπτες

Εορτές εποχιακών προϊόντων

Γιορτή καστάνου

ΚΑΣΤΑΝΟΦΥΤΟ (Χωριό) ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, στον οικισμό Καστανοφύτου, με τη συνεργασία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και του Δήμου. Στους επισκέπτες προσφέρονται δωρεάν κρασί και κάστανα της τοπικής παραγωγής, καθώς και ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορευτικά παραδοσιακών χορών.

Εκθεση γιορτή φασολιού

ΛΑΚΚΩΜΑΤΑ (Χωριό) ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Λαμβάνει χώρα στα Λακκώματα τον Οκτώβριο, και διοργανώνεται από τον Δήμο σε συνεργασία με τους κατοίκους του οικισμού. Στους επισκέπτες προσφέρονται κρασί και φασολάδα από φασόλια της τοπικής παραγωγής συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής και χορευτικών συγκροτημάτων. Παράλληλα η εκδήλωση αυτή λειτουργεί και ως έκθεση φασολιών.

Καρναβάλια

Καρναβάλι

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Πόλη) ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Έχει διάρκεια τριών ημερών, από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου κι αποτελεί την κορύφωση της διασκέδασης στο 'Aργος Ορεστικό καθώς συγκεντρώνει κόσμο από όλον τον νομό. Την πρώτη ημέρα μεγάλος αριθμός μπουλουκιών διασκεδάζει χορεύοντας στους δρόμους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνοδεία παραδοσιακών ορχηστρών που επιχορηγούνται από τον Δήμο. Την δεύτερη ημέρα κεντρικό γεγονός αποτελεί η παρέλαση του καρναβαλιού, στις τρεις το μεσημέρι, από παρέες όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων. Η τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες με την πατερίτσα. Μετά τις δύο το μεσημέρι, παρέες μασκαρεμένων γυναικών ξεχύνονται στους δρόμους χορεύοντας και ξεφαντώνοντας συνοδευόμενες από μουσική παραδοσιακών ορχηστρών για τις οποίες έχει φροντίσει ο Δήμος.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ