gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια για το τοπωνύμιο: "ΛΟΥΤΡΟ Κωμόπολη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ".


Εορτές & πανηγύρια (2)

Πανηγύρια

Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης "Κωνσταντίνεια"

21/5/2002
Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο δημοτικό διαμέρισμα Λουτρού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρού στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στις 21 Μαΐου. Περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, παρουσίαση χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, συναυλίες κ.λ.π. Στις 20 Μαΐου 2000 έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Τραϊανούπολης έγινε η επίσημη πάνδημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Εθιμικές

Η κλοπή των αμαξιών

Η κλοπή των αμαξιών από τις αυλές την παραμονή της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, (1ο Σάββατο της Μεγάλης Σαρακοστής). Αυτό, το έκαναν οι νέοι που ήταν σε ηλικία γάμου στα σπίτια που είχαν κορίτσια σε ανάλογη ηλικία. Τα αμάξια σπρώχνονταν με τα χέρια κρυφά και οδηγούνταν στην πλατεία. Η απαγωγή του αμαξιού έδειχνε το ενδιαφέρον που υπήρχε για τη νέα του σπιτιού. Σήμερα που δεν υπάρχουν αμάξια, "κλέβεται" από την αυλή κάτι άλλο που μπορεί να μεταφερθεί.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Αλεξανδρούπολης


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ