gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 6 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια για το τοπωνύμιο: "ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ Πόλη ΕΒΡΟΣ".


Εορτές & πανηγύρια (6)

Εθιμικές

Κουρμπάνι

18/1/2002

Πανηγύρια

Της Πεντηκοστής

Τα θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα που συνοδεύουν την εορτή της Πεντηκοστής στο Διδυμότειχο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη αφού συνδέεται με την σωτηρία του βυζαντινού Διδυμοτείχου από τους σταυροφόρους και τους Βούλγαρους το 1205 και το 1206 αντίστοιχα.

Υψώσεως Τιμίου Σταυρού

13/9/2002 - 14/9/2002

Ιστορικές αναμνήσεις

Ημέρα Απελευθερώσεως από τους Γερμανούς

28/8/2002

Ελευθέρια Διδυμοτείχου, Μάιος

Τα Ελευθέρια του Διδυμοτείχου, δεκαήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκφράσεων της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής, αλλά και παρουσίασης σχημάτων παγκόσμιας εμβέλειας τα οποία λαμβάνουν χώρα κατά το μήνα Μάιο στη μνήμη της απελευθέρωσης της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1920.

Αποκριάτικες

Κιοπέκ Μπέης

Η αναβίωση του εθίμου του Κιοπέκ - Μπέη την τελευταία Δευτέρα πριν από τις Απόκριες, ενός καθαρά Διονυσιακού δρωμένου το οποίο κατά την Τουρκοκρατία πήρε την τελική του μορφή και στο Διδυμότειχο πρόσθεσε και τον αστικό στον αρχικό, αγροτικό του χαρακτήρα. Παράλληλα η αναβίωση του εθίμου σε κάποια από τα χωριά της περιοχής επαναφέρει τον αρχικό, αγροτικό και πιο βίαιο, Διονυσιακό χαρακτήρα του δρωμένου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ