gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Εορτές & πανηγύρια για το τοπωνύμιο: "ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ Πόλη ΚΑΣΤΟΡΙΑ".


Εορτές & πανηγύρια (2)

Εμποροπανήγυρεις

Εμποροπανήγυρη 'Aργους Ορεστικού

Σε εκτεταμένο ελεύθερο χώρο έκτασης 20 στρεμμάτων και ιδιοκτησίας του Δήμου φιλοξενείται η μεγάλη λαϊκή εμποροπανήγυρη που διοργανώνεται εθιμικά και διαρκεί μια εβδομάδα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Στον χώρο αυτόν, διαμορφώνονται κατά την διάρκεια του εθίμου πρόχειρες κατασκευές που στεγάζουν τα πράγματα των μικροπωλητών, κι έχει χιλιάδες επισκέπτες

Καρναβάλια

Καρναβάλι

Έχει διάρκεια τριών ημερών, από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου κι αποτελεί την κορύφωση της διασκέδασης στο 'Aργος Ορεστικό καθώς συγκεντρώνει κόσμο από όλον τον νομό. Την πρώτη ημέρα μεγάλος αριθμός μπουλουκιών διασκεδάζει χορεύοντας στους δρόμους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνοδεία παραδοσιακών ορχηστρών που επιχορηγούνται από τον Δήμο. Την δεύτερη ημέρα κεντρικό γεγονός αποτελεί η παρέλαση του καρναβαλιού, στις τρεις το μεσημέρι, από παρέες όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων. Η τελευταία ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες με την πατερίτσα. Μετά τις δύο το μεσημέρι, παρέες μασκαρεμένων γυναικών ξεχύνονται στους δρόμους χορεύοντας και ξεφαντώνοντας συνοδευόμενες από μουσική παραδοσιακών ορχηστρών για τις οποίες έχει φροντίσει ο Δήμος.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ