gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 10 τίτλοι με αναζήτηση: Ειδικές μορφές τουρισμού  στην ευρύτερη περιοχή: "ΕΛΛΑΔΑ Χώρα ΕΥΡΩΠΗ" .


Ειδικές μορφές τουρισμού (10)

Links

Μορφές τουρισμού

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Πόλη) ΕΒΡΟΣ
Τα είδη Τουρισμού που μπορεί να προσφέρει η Αλεξανδρούπολη και η ευρύτερη περιοχή της

Καταφύγια

ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ (Βουνό) ΓΡΕΒΕΝΑ
Τηλέφωνο: +30 24620 22726, 28602
Σε υψόμετρο 1800μ (7χλμ. Από το χωριό Σμίξη) λειτουργούν δύο καταφύγια 40 & 10 κλινών, με νερό, τζάκι και γεννήτρια ρεύματος.

ΒΡΥΣΟΠΟΥΛΕΣ (Οικισμός) ΕΛΑΣΣΩΝΑ
Βρίσκεται ΒΑ του χωριού σε υψόμετρο 1900., (Μ 22,20,35 - Π 40,2,42), Ν-ΝΔ του Μύτικα, της ψηλότερης κορυφής του Ολυμπου.

Καταφύγιο Κατούνας

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΙΪΚΑ (Χωριό) ΤΡΙΚΑΛΑ
(Following URL information in Greek only)

Σελίδες επίσημες

Οι δρόμοι του κρασιού

ΒΕΡΤΙΣΚΟ (Δήμος) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα κεράσια και το κρασί εορτάζουν στην Όσσα. Κάθε καλοκαίρι, τον Ιούνιο, εποχή που μαζεύονται τα κεράσια, ο Σύλλογος Οσσαίων "Η Αγία Κυράννα" διοργανώνει τον Πολιτιστικό Ιούνιο, βραδιές αφιερωμένες στο θέατρο, στη μουσική, στο βιβλίο, στο γλέντι... στο Οσσαίικο γλέντι. Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας (ΕΝ.Ο.Α.Μ.), ο Δήμος Βερτίσκου, ο σύλλογος Οσσαίων και το κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου διοργανώνουν της εκδήλωση "Οι δρόμοι του κρασιού".
  Οι Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας αποτελούν ένα πρωτοποριακό τουριστικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από την κοινή προσπάθεια των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας. Δεκαεννέα παραγωγοί του βορειοελλαδικού χώρου έπλεξαν αυτόν τον ιστό στους ίδιους τους τόπους ζωής, εργασίας και δημιουργίας τους. Γύρω τους ξεδιπλώνεται και το κουβάρι της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της θρησκεία, της παράδοσης στις τέχνες, με δύο λόγια η καθημερινή ζωή του Μακεδονικού λαού.
  Προτείνουν τέσσερις διαδρομές με άξονα το κρασί που οδηγούν από το θεϊκό Όλυμπο στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη και τη μαγευτική Χαλκιδική, από το ακριτικό Αμύνταιο στη μακρινή Θράκη.
  Πινακίδες δείχνουν το δρόμο για αμπελώνες και οινοποιεία όπου οι επισκέπτες ξεναγούνται στον κόσμο του κρασιού, στη γνώση της απόλαυσης του. Οι ομορφιές που η φύση έχει απλώσει τριγύρω υποδεικνύοντας ως τοποθεσίες με απολαυστική θέα. Επίσης σημειώνονται τα έργα του ανθρώπου, αντάξια του τόπου που τα περιβάλλει. Είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα μουσεία, τα κτίρια με λαογραφικό ή κάθε πολιτιστικό ενδιαφέρον. Κατά μήκος των διαδρομών εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί και ξενοδοχεία, εκφραστές της πλούσιας και ζωντανής παράδοσης, της τοπικής γαστρονομίας, της ποιοτικής φιλοξενίας συμπληρώνουν τη γνωριμία με τη Μακεδονική γη, τα αγαθά και τον πολιτισμό της. Και οι οινόφιλοι, δέσμιοι της μαγικής έλξης του κρασιού και του πολιτισμού του ακολουθούν τους θαυμαστούς Δρόμους του Κρασιού της Μακεδονίας.
  Στην Όσσα, η διαδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο αμπελόπαρκο, απόλαυση της φύσης στους οργανωμένους χώρους του, γνωριμία με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και τη γεύση του, επίσκεψη στο Μουσείο Κρασιού, προσφορά τσίπουρου και μεζέδων, γευστικές απολαύσεις, παραδοσιακή μουσική και χορό.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (Νομός) ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΛΚΙΣ (Νομός) ΕΛΛΑΔΑ
1. Μοναστηριακός
  Στην ιστορική και γραφική Γουμένισσα με τα παραδοσιακά σπίτια, ο επισκέπτης συναντά τη Μονή της Παναγιάς και ανηφορίζοντας στις πανέμορφες πλαγιές του Πάϊκου κοντά στα γραφικά χωριά Γρίβα και Καστανερή θα βρει τα Μοναστήρια του Οσίου Νικοδήμου, του Αγίου Ραφαήλ και Αγίου Γεωργίου.
2. Πολιτιστικός - Αρχαιολογικός
   Ο Ν. Κιλκίς δε θα μπορούσε παρά να κρύβει έντονα στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Τα αρχαιολογικά ευρήματα του Παλατιανού, της Κολχίδας, της Τούμπας με τους μακεδονικούς τάφους, το ιστορικό κάστρο του Ανδρόνικου του Γ' στο Π. Γυναικόκαστρο, καθώς και ο μοναδικός στο Βορειοελλαδικό χώρο Κούρος του 6ου π.χ. αιώνα, που βρέθηκε στον Εύρωπο, πιστοποιούν την ελληνικότητα του χώρου. Είναι ευρήματα, πολλά από τα οποία μπορεί να δει το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς. Ακόμη τα ευρήματα στο Πολεμικό Μουσείο που βρίσκεται στο Λόφο των Ηρώων, ζωντανεύουν μνήμες της ιστορικής μάχης Κιλκίς του 1912-1913.
3. Σπηλαιολογικός τουρισμός
   Στον πευκόφυτο λόφο του Αγ. Γεωργίου στην πόλη του Κιλκίς, με τον ομώνυμο μεταβυζαντινό ναό με τις σπάνιες τοιχογραφίες, το υπαίθριο θέατρο, το αναψυκτήριο, βρίσκει κανείς ένα από τα αξιολογότερα επισκέψιμα σπήλαια της Ελλάδας, που κατέχει την 17η θέση ανάμεσα σε 10.000 σπήλαια στον κόσμο.
4. Οικολογικός - Επιστημονικός Τουρισμός
   Στην οροσειρά των Κρουσίων, το όρος Δύσωρο των αρχαίων, στα γραφικά χωριά Ποντοκερασιά και Κ. Θεοδωράκια δίνεται πλέον η δυνατότητα στους φυσιολάτρες να απολαύσουν τη φύση. Στη μονάδα των bangalows (Ποντοκερασιά) και ξενώνα (Κ. Θεωδοράκι) δίνεται η ευκαιρία για διακοπές, με περίπατο, ιππασία, επαφή με τη φύση και γνωριμία με τη ποντιακή κουζίνα. Μεγάλο είναι το επιστημονικό ενδιαφέρον της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής των οποίων εκθέματα, συμπληρωμένα με συλλογές εδαφολογικού χαρακτήρα, εκθέτονται στο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στην Αξιούπολη. Οι μικροί καταρράκτες στα τρία ποτάμια Γουμένισσας, το μνημείο της Φύσης «Χίλια Δένδρα», μπροστά στη λίμνη Δοϊράνη μπορούν να εντυπωσιάσουν και να γαληνεύσουν κάθε επισκέπτη.
5. Ιαματικός - θεραπευτικός
  Σε απόσταση 25 χιλ. από τη Θεσ/νίκη στο συνοικισμό Πικρολίμνης μια από τις σημαντικότερες λίμνες της Ελλάδας από άποψη θεραπευτικών και καλλυντικών ιδιοτήτων, χάρη στην ειδική σύνθεση του πηλού της.
6. Συνεδριακός τουρισμός
   Στην πόλη του Κιλκίς, η οποία κατέχει την προνομιακή θέση να βρίσκονται κοντά στη Θεσ/νίκη βρίσκεται το συνεδριακό κέντρο υψηλών προδιαγραφών. Ένα κέντρο ιδανικό για συναντήσεις ελλήνων και ξένων, είτε με τη μορφή συνεδρίων - διασκέψεων είτε με τη μορφή διαφόρων εκδηλώσεων.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2005 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχίας Κιλκίς


Τουρισμός αναψυχής

ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ (Δήμος) ΗΜΑΘΙΑ
  Αφορά ορισμένους κατάλληλα οργανωμένους χώρους, που δίνουν την δυνατότητα για μια άνετη παραμονή σε ένα ευχάριστο φυσικό περιβάλλον στη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτούς τους χώρους περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους οικογένειες, ομάδες ατόμων παίζοντας, ψήνοντας και γενικά χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τη φύση. Σαν χώροι αναψυχής αναφέρονται :
•Καράβι Πολυδενδρίου
•Κουφάλα Αηλιάδες
•Μπάρα
•Λέκκα Βρύση
•Κοκκινόβρυση
•Καρούτια "Λογγά", Δασκίου
•Μουτσιάλες Γκιώνη
  Οι παραπάνω μορφές τουρισμού, συνδυάζουν την προώθηση της γνώσης της ιστορίας, της τέχνης και του τρόπου ζωής των κατοίκων του Δήμου και μπορεί να προσελκύσουν πολίτες με ιστορικά, αρχαιολογικά, πολιτιστικά, λαογραφικά και φυσιολατρικά ενδιαφέροντα. Οι μορφές αυτές, εξαρτώνται λιγότερο από την καλοκαιρία σε σχέση με τον παραθεριστικό τουρισμό και μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο για την καλύτερη εποχιακή κατανομή του τουρισμού.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα της Δήμου Μακεδονίδος


Ψάρεμα

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ