gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΟΥΓΙΑ Χωριό ΧΑΝΙΑ" .


Προσκυνήματα (5)

Εκκλησίες

Εκκλησία της Αγίας Άννας

ΚΟΥΣΤΟΓΕΡΑΚΟ (Οικισμός) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ
  Η εκκλησία της Αγίας Αννας βρίσκεται απέναντι από το λόφο, δίπλα στο χωριό κι έχει τοιχογραφίες. Η θέα του χωριού από εδώ είναι θαυμάσια. Υπάρχει επίσης ένα μονοπάτι που οδηγεί από το Κουστογέρακο ανατολικά προς τα πιο ορεινά μέρη, τα καλοκαιρινά βοσκοτόπια των Λευκών Ορέων.

Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

  Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο λόφο, δίπλα στο χωριό, έχει σε επιγραφή τη χρονολογία 1488 στις τοιχογραφίες του Γεωργίου Προβατόπουλου.

Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

ΜΟΝΗ (Οικισμός) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΛΙΝΟ
  Η Μονή έχει μια όμορφη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου, με βενετικό καμπαναριό και βυζαντινές τοιχογραφίες του Ιωάννη Παγωμένου από το 1315. Η εκκλησία δε φαίνεται από το δρόμο αλλά ένα μονοπάτι από το χωριό οδηγεί σ' αυτήν.

Εκκλησία της Αγίας Ειρήνης

ΣΟΥΓΙΑ (Χωριό) ΧΑΝΙΑ
  Πάνω απ' τη Σούγια βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, που δε φαίνεται από το χωριό. Μπορείτε να φτάσετε εκεί διανύοντας ένα χωματόδρομο (πολύ ανώμαλο για αυτοκίνητο) που καταλήγει δυτικά στην είσοδο του χωριού. Οι πεζοπόροι θα απολαύσουν τη θαυμάσια θέα του κόλπου από ένα λόφο δίπλα στη Σούγια. Η Αγία Ειρήνη είναι μια μικρή αλλά πανέμορφη εκκλησία, σταυροειδής με ορθογώνια αρχιτεκτονική και με ένα ψηλό κυλινδρικό θόλο στο κέντρο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Πρωτοβυζαντινή Βασιλική

  Στη Σούγια βρίσκεται μια ενδιαφέρουσα βυζαντινή εκκλησία με μωσαϊκό πάτωμα (6ος αιώνας). Τα μωσαϊκά είναι καταπληκτικής ποιότητας, τα καλύτερα που έχουν βρεθεί σ' αυτή την περιοχή της Κρήτης και απεικονίζουν εξωτικά πουλιά (παγώνια - σύμβολα της αθανασίας), λουλούδια όπως επίσης και άγρια ζώα κι άλλες παραστάσεις. Τα πρόσφατα αποκαταστημένα μωσαϊκά βρίσκονται στη μοντέρνα εκκλησία, που έχει χτιστεί πάνω τους.

Το κείμενο παρατίθεται τον Οκτώβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ