gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΑ Χωριό ΡΕΘΥΜΝΟ" .


Προσκυνήματα (2)

Εκκλησίες

Βυζαντινή εκκλησία Παναγίας Καρδιώτισσας

ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΑ (Χωριό) ΡΕΘΥΜΝΟ
  Στη Μυριοκεφάλα βρίσκονται το Μοναστήρι της Θεοτόκου της Αντιφωνήτριας και η πολύ ενδιαφέρουσα βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Καρδιώτισσας με καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες του δωδέκατου αιώνα. Η εκκλησία έχει σταυροειδή αρχιτεκτονική μ' ένα μεγάλο κυλινδρικό θόλο κι ένα μεγάλο νάρθηκα μπροστά. Ο νάρθηκας έχει καμάρες και είναι επίσης ζωγραφισμένος.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Μοναστήρια

Μονή Αντιφωνήτριας

  Το μοναστήρι βρίσκεται μέσα στο χωριό Μυριοκέφαλα και το καθολικό του, αφιερωμένο στην Παναγία, ανήκει στον τύπο του ελεύθερου σταυρού με τρούλο και χρονολογείται στις αρχές του 11ου αι.
  Ιδρύθηκε από τον Αγιο Ιωάννη τον Ξένο ο οποίος μάλιστα εξόπλισε τη Μονή με εικόνες, σκεύη και άλλα εκκλησιαστικά αντικείμενα που ο ίδιος έφερε από την Κωνσταντινούπολη. Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του 11ου αιώνα επικαλύφθηκε στις αρχές του 13ου με νέες, κομνήνειας τεχνοτροπίας, αλλά αρκετά επαρχιακότερου επιπέδου, τοιχογραφίες.
  Το μοναστήρι που λειτουργούσε σε όλη τη διάρκεια της βενετικής κυριαρχίας και της τουρκοκρατίας ατόνησε από τις αρχές του 20ου αι.
Κείμενο: Στέλλα Καλογεράκη
Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από τουριστικό φυλλάδιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνου.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ