gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΣΤΡΟΧΩΡΙ Χωριό ΑΡΤΑ" .


Προσκυνήματα (4)

Εκκλησίες

Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου (Παναγία Μποτσιώτισσα)

ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ (Χωριό) ΑΡΤΑ

Ναός κοίμησης της Θεοτόκου

ΜΕΣΟΠΥΡΓΟΣ (Χωριό) ΑΡΤΑ
Πλακοσκεπής ξυλόστεγη βασιλική. Κτίστηκε το 1781 και έχει θαυμάσιες τοιχογραφίες.

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σέλτσου

ΠΗΓΕΣ (Χωριό) ΑΡΤΑ
  Βρίσκεται στις βορειοανατολικές εσχατιές του Νομού και σε απόσταση μιας περίπου ώρας από το χωριό Πηγές, σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός απόκρυμνου βουνού του οποίου τα πόδια γλείφει αθόρυβα με τα νερά του ο ποταμός Αχελώος ή Ασπροπόταμος όπως τον λένε. Απ΄τα κτίσματα του παλιού μοναστηριού σώζεται ο ναός μόνο ακέραιος και γύρω του ερειπωμένα κελλιά απ΄τα οποία ένα αναστηλώθηκε πρόσφατα. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου.
  Εκείνο που έκανε ξακουστό το μοναστήρι του Σέλτσου δεν είναι τόσο η αισθητική και καλλιτεχνική του αξία όσο η ιστορία του: εκεί κλείστηκαν το 1804 πάνω από χίλιοι Σουλιώτες με αρχηγό τον Κίτσο Μπότσαρη για να γλιτώσουν απο την μανία των Τουρκαλβανών του Αλή Πασά. Στις 23 Απριλίου μετά από τετράμηνη πολιορκία κυριεύτηκε το μοναστήρι. Κατά την ηρωική έξοδο που επιχείρησαν οι Σουλιώτες σώθηκαν μόνο πενήντα, τα δε γυναικόπαιδα για να μην πέσουν στα χέρια των βαρβάρων, γκρεμίστηκαν σε βάραθρο 300 μέτρων, αναδεικνύοντας έτσι το μοναστήρι του Σέλτσου σε νέο Ζάλογγο.

Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σέλτσου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ