gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΙΓΕΙΡΑ Δήμος ΑΧΑΪΑ" .


Προσκυνήματα (4)

Εκκλησίες

Ο ενοριακός ναός της Αγίας Τριάδας

ΑΙΓΕΣ (Χωριό) ΑΙΓΕΙΡΑ

Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (Χωριό) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Εντυπωσιακός ναός βυζαντινού ρυθμού . Η εικονογράφησή του έγινε από δύο Αγιορίτες ζωγράφους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το χειροποίητο ξυλόγλυπτο τέμπλο της εκκλησίας με τις ανάγλυφες παραστάσεις του, το οποίο είναι επιχρυσωμένο με πραγματική σκόνη χρυσού.

Εξωκκλήσια

Αγίων Αποστόλων

ΧΡΥΣΑΝΘΙΟ (Οικισμός) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Η Βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Ναός κτισμένος από πέτρες και ασβέστη με θολωτή στέγη. Έχει μήκος 15 μ. και πλάτος 4. Οι πόρτες του είναι χαμηλές γιατί έτσι, κατά την παράδοση, εμποδιζόταν ο τοπικός Τούρκος Αγάς να μπει έφιππος στο ναό κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ξύλινο τέμπλο του ναού και η αγιογραφία του. Επειδή ο ναός αυτός είχε υποστεί ζημιές από σεισμό οι κάτοικοι του Χρυσανθίου ανήγειραν το 1859 νέο ναό των Αγίων Αποστόλων στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Μοναστήρια

Μονή Αγίων Αποστόλων Περιθωρίου

ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (Χωριό) ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ
Τηλέφωνο: +30 26960 39110
Βρίσκεται σε απόσταση δύο (2) περίπου χιλιομέτρων από τη Σελιάνα και σε υψόμετρο 850 μ. Είναι βυζαντινού ρυθμού, κτισμένη στις αρχές του ΙΖ' αιώνα. Της ίδιας εποχής είναι και οι αγιογραφίες της. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο της έχει τοποθετηθεί το 1743. Διαθέτει ξενώνα και έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ