gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΚΤΗΜΕΝΙΑ Δήμος ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ" .


Προσκυνήματα (4)

Εκκλησίες

Αγία Παρασκευή

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Οικισμός) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Στην πανέμορφη, δασωμένη με έλατα και πουρνάρια πλαγιά, πάνω από το δρόμο Δομιανών - Αγίας Τριάδας, 20 μ. πριν τη διασταύρωση για Αγία Παρασκευή βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία. Χτίστηκε το 1850 (σύμφωνα με πλάκα εντοιχισμένη στη βορινή της πλευρά), στην άκρη ενός μεγάλου φυσικού πλατώματος. Χαρακτηριστικό είναι το σχήμα της (τρίκοχη με μεγάλο τρούλο) και η πετροσκέπαστη στέγη της. Πολύ όμορφο και υποβλητικό είναι το εσωτερικό της, με το ξύλινο τέμπλο και την αγιογράφηση του 19ου αιώνα.

Το Mοναστήρι Δομιανών - Κοιμήσεως της Θεοτόκου

ΔΟΜΙΑΝΟΙ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Είναι ένα από τα σημαντικότερα Μεταβυζαντινά μνημεία με πολύτιμη προσφορά στο Έθνος και στην Ορθοδοξία. Ο Ναός χρονολογείται ότι πρωτοχτίστηκε κατά τον 16 αιώνα. Το μοναστήρι έχει ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες του 1787 με Βυζαντινή τεχνοτροπία.
Η Πηγή Αγιάσματος: Στο ΒΔ τμήμα του κυρίως Ναού βγαίνει σε βάθος 2 μέτρων από το δάπεδο σε μικρή ποσότητα το αγίασμα την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και διαρκεί επί 2 ημέρες η ανάβλυση του.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Αύγουστο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Καρπενησίου


Εξωκκλήσια

Παναγία

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ (Χωριό) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
Από τα Πετράλωνα σχετικά βατός χωματόδρομος μας οδηγεί στο ξωκλήσι της Παναγίας. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ρουμελιώτικο, πέτρινο ξωκλήσι, το οποίο βρίσκεται σε πολύ όμορφη τοποθεσία, στην οποία μάλιστα τον τελευταίο καιρό γίνονται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Στην όμορφη αυτή τοποθεσία γίνεται και το πανηγύρι του εορτασμού της Γέννησης της Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου.

Σελίδες επίσημες

Προσκυνητάρι

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Οικισμός) ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
750 μ. περίπου, μετά τη διασταύρωση της Αγίας Παρασκευής, πηγαίνοντας προς Δομιανούς, στο πρανές, ακριβώς πάνω από το δρόμο, βρίσκουμε το προσκυνητάρι.
Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ