gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ Προάστιο ΚΕΡΚΥΡΑ" .


Προσκυνήματα (2)

Εκκλησίες

Βυζαντινή Εκκλησία Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ (Προάστιο) ΚΕΡΚΥΡΑ
Σύμφωνα με την παράδοση οι Aγιοι Ιάσων και Σωσίπατρος υπήρξαν μαθητές του αποστόλου Παύλου και διέδωσαν τον χριστιανισμό στο νησί. Η εκκλησία πρέπει να χτίστηκε τον 11ο αιώνα. Περιλαμβάνει εικόνες του περίφημου Κρητικού αγιογράφου Εμμανουήλ Τζάνε, του 16ου αιώνα.

Ι. Ναός Ιάσωνος και Σωσιπάτρου

Τηλέφωνο: +30 26610 39760
   Οικοδομήθηκε γύρω στο 1000 μΧ στην περιοχή του Ανεμόμυλου από μαΐστορες της Αττικής ή Βοιωτίας σε προϋπάρχον καθολικό μονής, προς τιμήν του Αγ. Ανδρέα και έπειτα των Αγίων Ιάσωνα και Σωσιπάτρου. Από την αρχική διακόσμηση σώζονται ελάχιστες τοιχογραφίες του 11ου - 13ου αι. Απέκτησε αργότερα εικόνες του κρητικού Εμμ. Τζάνε (17ος αι.).
   Ο ναός ανήκει στον τύπο του απλού δικιονίου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλλο. Είναι κτισμένος σύμφωνα με το πλινθοπερίκλειστο σύστημα, φέρει κεραμοπλαστικό διάκοσμο και για το κτίσιμό του χρησιμοποιήθηκε και αρχαίο υλικό.
   Κατά τα έτη 1960, 1969, 1972,1976, 1978 έγινε συντήρηση του μνημείου, καθαρισμός τοιχογραφιών και φορητών εικόνων και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
   Ο ναός, αν και δεν είναι ενοριακός, σήμερα λειτουργείται κανονικά.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ