gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δήμος ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ" .


Προσκυνήματα (3)

Εκκλησίες

Αρχάγγελος

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (Πόλη) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Η εκκλησία αυτή είναι κτισμένη εκεί κοντά που κάποτε υπήρχε η Santa Maria della Vittoria, η εκκλησιά που ήταν αφιερωμένη στη νίκη του ενωμένου χριστιανικού στόλου κατά τη ναυμαχία των Εχινάδων - γνωστή ως Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Αλλη πάλι εκδοχή- η πλέον πιθανή- θέλει την εκκλησιά αυτή να προϋπάρχει του 1571 και να είναι αφιερωμένη στη νίκη των ενωμένων δυνάμεων των Ισπανών και Ενετών εναντίον των Τούρκων που είχαν στην κατοχή τους για μικρό χρονικό διάστημα την Κεφαλλονιά. Σήμερα υπάρχει και πλάκα - κατασκευάσθηκε το 1906- για να θυμίζει τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, από την οποία πήρε και το όνομά της η εκεί πλατεία.

Αγιος Σπυρίδωνας

Αξιόλογη εκκλησία με μοναδικό επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Το οποίο προέρχεται από την παλιά Μητρόπολη. Από την εκκλησιά αυτή κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου ξεκινά η λιτανεία που τελείται για τους σεισμούς του 1953. Δυστυχώς από τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κεφαλλονίτικα καμπαναριά - φράγκικα και βενετσιάνικα- δεν απόμεινε κανένα στην πόλη του Αργοστολιού.

Σπήλαιο Αγίου Γερασίμου

ΛΑΣΣΗ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Στο λοφίσκο πάνω από την περιοχή της Λάσσης υπάρχει μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Αγιο Γεράσιμο. Η εκκλησιά αυτή αποτελεί συνέχεια της σπηλιάς που ασκήτεψε ο Αγιος αμέσως μόλις έφθασε στην Κεφαλλονιά.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ