gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 13 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ Δήμος ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ" .


Προσκυνήματα (13)

Εκκλησίες

Αγίας Μαρίνας

ΒΛΑΧΑΤΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Η πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας με το ξυλόγλυπτο τέμπλο, το οποίο μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη το 1812, συνοδευόμενο με Ρωσικές φορητές εικόνες.

Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης

ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, νεοκλασικό κτίριο, το οποίο ανοικοδομήθηκε το έτος 1907. Ο μοναδικός ναός που σώθηκε στο Νομό μας, αρχαιοελληνικού ρυθμού, με το μαρμάρινο τέμπλο, έργο του γλύπτη Κουλούρη από την Τήνο. Επίσης στην εκκλησία σώζονται ιερά σκεύη Ρωσικής προέλευσης, όπως και άλλα κειμήλια προερχόμενα από την Κωνσταντινούπολη.

Ναός του Αγίου Βασιλείου

ΚΕΡΑΜΕΙΕΣ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Στις Κεραμειές δεσπόζει ο Ναός του Αγίου Βασιλείου , με το επιβλητικό καμπαναριό του (απομίμηση του παλαιού παραδοσιακού καμπαναριού με τις 10 καμπάνες). Στο Ναό (ιδιοκτησία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κηδεμόνων του Βαλλιανείου Κληροδοτήματος, η οποία και τον συντηρεί), υπάρχει μαρμάρινο τέμπλο λιτό και απέριττο, με τις αγιογραφίες του Ματσούκη και εικόνες του Χρηστολογικού κύκλου (Δωδεκάορτο), έργα του Άρτεμη.

Αγίου Νικολάου

Κτίσθηκε μετά τους σεισμούς του 1953 από τον εφοπλιστικό οίκο του Νικόλαου Λυκιαρδόπουλου.

Υπεραγίας Θεοτόκου

ΝΤΟΜΑΤΑ (Οικισμός) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Στον οικισμό Ντομάτα βρίσκεται η εκκλησία της Υπερ. Θεοτόκου, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΊΟ. Η συγκεκριμένη εκκλησία κατασκευάστηκε το έτος 1800 περίπου και εχρυσώθη το έτος 1812. Η επιχρύσωση κόστισε 12.000 χρυσές λίρες Αγγλίας!

Ναός της Ευαγγελίστριας

ΠΕΣΑΔΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Το χωριό λαμπρύνει ο ιστορικός ναός της Ευαγγελίστριας (πανηγύρι 25η Μαρτίου), η οποία κατασκευάστηκε το έτος 1842 από την οικογένεια Ιγκλέση. Πρόκειται για ένα τρίκλυτο ναό με αριστουργηματικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και αξιόλογες φορητές εικόνες.

Αποστόλου Παύλου

Στην Πεσσάδα βρίσκεται και η επανιδρυόμενη εκκλησία του Αποστόλου Παύλου. Κατά τις πρόσφατες μελέτες του Γερμανού ιστορικού H Warnecke, αλλά και άλλων επιστημόνων, το καράβι του Αποστόλου Παύλου που επιστημονικά αποδεδειγμένα ναυάγησε στο νησί μας και όχι στην Μάλτα, όπως μέχρι σήμερα πιστεύεται. Από τα παραπάνω αναγνωρίζεται η Κεφαλονιά ως ΜΕΛΙΤΗ , αναφερόμενο στο βιβλίο των πράξεων των Αποστόλων.

Ιερά προσκυνήματα

Φέρετρο Πατριάρχη Γρηγορίου Ε'

ΝΤΟΜΑΤΑ (Οικισμός) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Στα Ντομάτα βρίσκεται και το φέρετρο του ηρωϊκού πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄, πρωτομάρτυρα της Ελληνικής Επανάστασης, και Αγίου της εκκλησίας, του οποίου το ιερό λείψανο βρίσκεται στον καθεδρικό Ναό της Αθήνας και το οποίο μετέφερε από τον Βόσπορο στην Οδησσό ο Κεφαλλονίτης Μ. Σκλάβος, ανασύροντάς το από την θάλασσα του Βοσπόρου, που είχαν καταποντίσει Εβραίοι και Τούρκοι τον Απρίλιο του 1822.

Μοναστήρια

Αγιος Ανδρέας

ΠΕΡΑΤΑΤΑ (Χωριό) ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
Με Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης.

Ιδρύθηκε το 1602 από την οικογένεια Βαλσαμάκη.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ