gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 7 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΠΙΕΡΙΑ Νομός ΕΛΛΑΔΑ" .


Προσκυνήματα (7)

Εκκλησίες

Ναός Κοίμησης Θεοτόκου

ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ (Κωμόπολη) ΠΙΕΡΙΑ
  Ανηφορίζοντας για το μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ θα συναντήσετε στα αριστερά σας το βυζαντινό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου του 11ου αιώνα.

Εξωκκλήσια

Αγία Τριάδα

ΒΡΟΝΤΟΥ (Χωριό) ΠΙΕΡΙΑ
  Ξεκινώντας από τη Βροντού και παίρνοντας το δρόμο για την Αγία Κόρη, μετά από 4,5 χιλιόμετρα, θα συναντήσετε τη διασταύρωση για την Αγία Τριάδα. Κατηφορίζοντας δεξιά θα βρεθείτε σε μια μαγευτική τοποθεσία. Λίγη ξεκούραση στα πλατάνια δίπλα στο ρέμα και μετά, ανηφορίζοντας, θα φτάσετε στο ξωκλήσι. Εκεί μπορείτε να παρατηρήσετε τη θέση που είναι χτισμένο και να θαυμάσετε τις παλιές αγιογραφίες του. Είναι βυζαντινό κτίσμα του 14ου αιώνα. Λουσμένο με το φως του πρωινού, το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας μοιάζει να αιωρείται πάνω από το ομώνυμο ρέμα. Τρανή απόδειξη πίστης, υπάρχει εκεί για να θυμίζει στον άνθρωπο ότι πρέπει πάντα να ελπίζει. Εκεί όπου η ελληνική φύση μαγεύει με την ομορφιά της, έρχεται ο άνθρωπος να βάλει τη σφραγίδα της πίστης του χτίζοντας ένα ξωκλήσι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Δίου


Μοναστήρια

Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας

ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ (Κωμόπολη) ΠΙΕΡΙΑ
Τηλέφωνο: +30 23510 51591-2
  Μόλις 2 χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου,την Κονταριώτισσα,στην κορυφή λόφου βρίσκεται η Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Νέο γυναικείο μοναστήρι,που ιδρύθηκε το 1983. Μέσα σε λίγα χρόνια έγινε κόσμημα της Πιερίας και υπόδειγμα μοναχικής ζωής. Συγκεντρώνει πλήθος πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
  Πηγαίνοντας για το μοναστήρι θα συναντήσετε στα αριστερά σας το βυζαντινό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου του 11ου αι.

Μονή Οσίου Εφραίμ

  Μόλις 2 χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου, την Κονταριώτισσα, στην κορυφή λόφου βρίσκεται η Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Νέο γυναικείο μοναστήρι,που ιδρύθηκε το 1983. Μέσα σε λίγα χρόνια έγινε κόσμημα της Πιερίας και υπόδειγμα μοναχικής ζωής. Συγκεντρώνει πλήθος πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Πηγαίνοντας για το μοναστήρι θα συναντήσετε στα αριστερά σας το βυζαντινό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου του 11ου αι.

Το κείμενο παρατίθεται τον Σεπτέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, του Δήμου Δίου


Σελίδες εμπορικού κόμβου

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ