gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΟΡΕΙΝΟ ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ Οικισμός ΑΣΤΡΟΣ" .


Προσκυνήματα (3)

Μοναστήρια

Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ρεοντινού

ΟΡΕΙΝΟ ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ (Οικισμός) ΑΣΤΡΟΣ
  Κρυμμένη μέσα στα ρέματα, μετά την Παναγία της Ορθοκωστάς (είναι μετόχι της σήμερα), βρίσκεται η παλιά μονή του Αγ. Δημητρίου του Ρεοντινού. Η ονομασία της προέρχεται από την αρχαία ονομασία του διπλανού όρους Οριόντας. Από τα ερείπια εύκολα καταλαβαίνει κανείς την αρχιτεκτονική του Ναού. Είναι μονόκλιτος σταυροειδής με τρούλο και βρίσκεται σε ανεκτή κατάσταση. Είναι σκεπασμένος με πλάκες και διατηρεί τις τοιχογραφίες καθαρές (1698). Το τέμπλο του Ναού είναι όμορφα σκαλισμένο, μάρτυρας παλιάς αίγλης. Το μοναστήρι ήκμασε κατά τον ΙΗ΄ αιώνα και στη συνέχεια ακολούθησε η διάλυσή του (κατά το 1834), όπως συνέβη με τα περισσότερα μοναστηράκια της Κυνουρίας.
  Ο επισκέπτης μπορεί να βρει εδώ έναν τόπο ειδυλλιακό, απομονωμένο και ξεκομμένο από την τύρβη της ζωής. Μπορεί να δροσιστεί από το νεράκι που ποτίζει το γεροπλάτανο και να ανταμώσει, ίσως, την ειρήνη της ψυχής του μέσα στο δάσος των αγλαντινιών ή στις σπηλιές των απέναντι βράχων...

Hidden in the gullies after the nunnery of Our Lady 'Orthokosta' lies the old monastery of Ayios Dhimitrios 'Reontinou'. The church is single naved, of the domed cross-in-square type and is covered with slate. Its wall paintings (1698) and the beautifully carved iconostasis bear witness to its past glory. The monastery flourished during the 18th century and was abandoned in 1834, as is the case with most of the small Cynurian monasteries. The monastery, which is a true hermitage in nature, is presently a dependency of the nunnery of 'Artokosta'.

Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ρεοντινού

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ