gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 5 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΣΟΦΙΚΟ Κωμόπολη ΣΟΛΥΓΕΙΑ" .


Προσκυνήματα (5)

Εκκλησίες

Αγιος Νικόλαος

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ (Χωριό) ΣΟΛΥΓΕΙΑ
  Χαρακτιστικότερος όλων των ναών, ο ναός του Αγίου Νικολάου, με βυζαντινές τοιχογραφίες, που για πολλούς αιώνες ήταν το κέντρο της θρησκευτικής ζωής της περιοχής και σήμερα έχει κηρυχθεί διατηρητέος.

Ναός Ταξιαρχών

ΣΟΦΙΚΟ (Κωμόπολη) ΣΟΛΥΓΕΙΑ
  Στην κοιλάδα του Λαρισίου ο ναός των Ταξιαρχών, 12ου αιώνα, κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη με τις τοιχογραφίες του 16ου αιώνα, έργα αυστηρής κρητικής τέχνης.

Μοναστήρια

  Στην κορυφή του λόφου δεσπόζει η ιστορική μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γυναικείο μοναστήρι του 12ου αιώνα, χτισμένο με υλικά μεγάλου αρχαιοελληνικού ναού της Αφροδίτης, τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν σκορπισμένα στον περίβολο του μοναστηριού.

Μονή Παναγίας του Στείρι

  Λίγα χιλιόμετρα Βόρεια του Κόρφου συναντάται το παμπάλαιο ξωκλήσι της Παναγίας του Στείρι, κάποτε ναός ενός μοναστηριού, πιθανότατα του 11ου αιώνα, με αγιογραφίες του 1668, έργα του αγιογράφου Θεόδουλου Κακκαβά. Υπάρχουν ακόμα εκεί, τα ερείπια των κελιών του μοναστηριού, όπου ασκήτευσε για ένα διάστημα και ο όσιος Λουκάς ο Στειριώτης.
  (Κείμενο: Μαρία Γεωργιάδου, Θηρεσία Κοντογιάννη)
  Το κείμενο (απόσπασμα) παρατίθεται τον Νοέμβριο 2003 από τουριστικό φυλλάδιο (2002) της Νομαρχίας Κορινθίας.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ