gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα  στην ευρύτερη περιοχή: "ΑΝΔΡΟΥΣΑ Δήμος ΜΕΣΣΗΝΙΑ" .


Προσκυνήματα (2)

Εκκλησίες

Ο Ναός της Σαμαρίνας

ΕΛΛΗΝΟΕΚΚΛΗΣΙΑ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Ο Ναός της Σαμαρίνας της άλλοτε Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τιμάται σήμερα στο όνομα της Ζωοδόχου Πηγής (Θεοτόκου) και είναι γνωστός με την κοινή ονομασία Σαμαρίνα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Ελληνοεκκλησιά (Σάμαρι) και εξαρτιόταν απο την βυζαντινή επισκοπή της Ανδρούσας. Ως κτίσμα ανήκει στα τέλη του 12ου και αρχές του 13ου αιώνα, περί το 1200 μ.Χ. κατά την τοπική παράδοση. Κατά μια εκδοχή χτίσθηκε πάνω στα ερείπια παλιού ειδωλολατρικού ναού αφιερωμένου στη θεά Ρέα. Το σχήμα του κυρίως ναού είναι σταυροειδές, ενώ ο τρούλος είναι διακοσμημένος με τούβλα και στηρίζεται σε δύο κίονες και σε πεσσούς του τέμπλου. Τα τέσσερα υποστηρίγματα των αψίδων, που υποβαστάζουν τον τρούλο, είναι κίονες και δύο μαρμάρινοι πεσσοί του τέμπλου, που φέρουν τον τρούλο πιο κοντά προς το Αγιο Βήμα, ενώ στα θολωτά ημισφαίρια είναι φανερή η επίδραση της κωνσταντινουπολίτικης αρχιτεκτονικής.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Ιανουάριο 2003 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας


Βυζαντινός ναός Μονής Σαμαρίνας, 12ου αιώνα

ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΡΑΧΗ (Χωριό) ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ