gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΣΤΥΛΟΣ Χωριό ΑΡΜΕΝΟΙ".


Προσκυνήματα (2)

Εκκλησίες

Εκκλησία της Παναγίας της Σερβιώτισσας

  Η εκκλησία της Παναγίας της Σερβιώτισσας αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κρήτη. Κτίστηκε κατά τη Δεύτερη Βυζαντινή Περίοδο (12ος αιώνας) και παρουσιάζει επιρροές από ρυθμούς εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής που αναπτύχθηκαν παλιότερα, κυρίως από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Η εκκλησία έχει σταυροειδή αρχιτεκτονική με ένα ίσων αποστάσεων σταυρό κι ένα κυλινδρικό θόλο στηριγμένο στη διατομή των κλιτών. Τα άλλα δωμάτια χαμηλότερου ύψους χτίστηκαν έτσι ώστε το εξωτερικό σχήμα της εκκλησίας να είναι ορθογώνιο. Είναι εμπλουτισμένη με πολλά παράθυρα καμάρες ιδιαίτερα προς την κορυφή και διακοσμημένη με πολλά πανέμορφα στοιχεία βυζαντινού ρυθμού. Τα παράθυρα με τις καμάρες είναι κατασκευασμένα από πέτρα. Η στέγη έχει οδοντωτή διακόσμηση και τα παράθυρα στον κύριο χώρο και ολόγυρα από την εκκλησία είναι από πλίνθους. Πίσω από το ιερό υπάρχει ένα παράθυρο διακοσμημένο με ένα κίονα που αφήνει δύο ανοίγματα. Ακόμα ένας διακοσμητικός κίονας βρίσκεται ψηλά στο ένα πλάι της εκκλησίας. Η πανέμορφη αυτή εκκλησία είναι χτισμένη στο κέντρο ενός πορτοκαλεώνα.

Το απόσπασμα παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Βυζαντινή εκκλησία Αγίου Ιωάννη

  Καθώς μπαίνετε στο χωριό του Στύλου, στα δεξιά σας βρίσκεται η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη (1271-80) που διαθέτει τοιχογραφίες. Έχει μόνο ένα δωμάτιο κι ένα μικρό χώρο στο πλάι.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ