gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΘΡΟΝΟΣ Χωριό ΣΥΒΡΙΤΟ".


Προσκυνήματα (3)

Εκκλησίες

Εκκλησία της Παναγίας

  Η σημαντική Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας χρονολογείται από το 14ο αιώνα και περιέχει τοιχογραφίες και μωσαϊκά. Οι τοιχογραφίες έγιναν σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδου. Αυτές της παλαιότερης εποχής βρίσκονται στο μπροστινό μέρος πίσω από το τέμπλο. Υπάρχει επίσης μια επιγραφή χρονολογημένη το 1491, στο νότιο τοίχο. Το πάτωμα μιας παλαιότερης βασιλικής πιθανότατα του 4ου αιώνα επεκτείνεται έξω από το οικοδόμημα. Η παλαιότερη εκκλησία ήταν πιθανότατα η επισκοπική εκκλησία της Σιβρύτου. Η διακόσμηση στο εξωτερικό έχει Βενετικές επιρροές.

Το κείμενο παρατίθεται τον Δεκέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Βυζαντινός ναός της Θεοτόκου

Μέσα στο χωρίο Θρόνος Αμαρίου βρίσκεται η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου του 14ου μ.Χ. αιώνα η οποία χτίστηκε πάνω παλαιοχριστιανική βασιλική του 6ου μ.Χ. αι., τμήμα των ψηφιδωτών δαπέδων της οποίας έχει αποκαλυφθεί. Ο τοιχογραφικός διάκοσμος της εκκλησίας ανήκει σε δύο περιόδους.

Βυζαντινός ναός Αγίου Ονουφρίου

  Η Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ονούφριου με τοιχογραφίες του Michael Venieri χρονολογημένες το 1318, βρίσκεται κοντά στον κεντρικό δρόμο κάτω από το χωριό Θρόνος.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ