gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 3 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Οικισμός ΡΕΘΥΜΝΟΝ".


Προσκυνήματα (3)

Μοναστήρια

Μονή Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνου

Τηλέφωνο: +30 28310 27791

  Βρίσκεται κοντά στον ομώνυμο οικισμό, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων νότια της πόλης του Ρεθύμνου, στο δρόμο προς Ρουσσοσπίτι. Πρόκειται για πολύ παλαιό μοναστήρι, που θα πρέπει να υπήρχε από τον 14ο αι. Ωστόσο κάποια στιγμή καταστράφηκε και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε ολοσχερώς και ερημώθηκε. Η αναστήλωσή του ξεκίνησε το 1989 και από τότε οι μοναχές με την έντονη δραστηριότητά τους του έχουν ξαναδώσει ζωή. Το μοναστήρι λειτουργεί σήμερα και ως πυρήνας προστασίας και διαφύλαξης της λαϊκής μας παράδοσης στον τομέα της χειροτεχνίας και ιδιαίτερα της υφαντικής και της κεντητικής, μια και μέσα σ΄ αυτό λειτουργεί έκθεση εργοχείρων που παράγουν οι ίδιες οι μοναχές.

Το κείμενο παρατίθεται τον Ιανουάριο 2004 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφία, της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού Ρεθύμνου


  Το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται 6 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ρεθύμνου στον δρόμο Ρέθυμνο - Αγία Ειρήνη - Μύλοι - Χρωμοναστήρι. Το βυζαντινό μοναστήρι αυτό βρισκόταν σε λειτουργία μέχρι την επανάσταση του 1821 οπότε καταστράφηκε και απενεργοποιήθηκε. Το 1970 έγιναν προσπάθειες αναστήλωσης της εκκλησίας και το 1989 ξανακατοικήθηκε από μοναχούς. Εκτενείς αναπαλαιώσεις έκαναν το μοναστήρι ένα αξιόλογο για επίσκεψη μέρος αφού έχουν ανασκευαστεί το περιστύλιο της μονής, η τραπεζαρία, οι στάβλοι και το οινοποιείο.

Το κείμενο παρατίθεται τον Νοέμβριο 2002 από την ακόλουθη ιστοσελίδα, με φωτογραφίες, της Crete TOURnet


Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ