gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 2 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΑΡΝΑΙΑ Πόλη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ".


Προσκυνήματα (2)

Καθεδρικοί ναοί

Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Στεφάνου

Ο ναός του Αγίου Στεφάνου χτίστηκε το 1812. Κάηκε κατά την Επανάσταση του 1821, και όταν oι κάτοικοι επέστρεψαν, βρήκαν μόνο τους τοίχους του ναού όρθιους. Σήμερα ο ναός είναι τρίκλιτη βασιλική, διαστάσεων 41.20 x 19.50 μ. Οι επεμβάσεις που δέχτηκε κατά καιρούς είναι πολλές και έχουν αλλοιώσει εντελώς την αρχική μορφή του. Το καμπαναριό χτίστηκε πλάϊ στο παλιό σχολειό το 1889. Η τοιχοδομή του είναι από πέτρες και βήσαλα κατά διαζώματα. Είναι ψηλό με αρμονικές αναλογίες. Στο καμπαναριό αυτό, όταν ελευθερώθηκαν oι Αρναιώτες από τους Τούρκους, κρέμασαν ένα ιστορικό μεγάλο ρολόϊ που oι Τούρκοι είχαν μεταφέρει στο χωριό Τεπαλήδες, όταν κατέστρεψαν την τότε Λιαρίγκοβη, το 1821.
Σε επαφή με το "Παλιό Σχολείο", είναι κτισμένο το όμορφο καμπαναριό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Στεφάνου, το οποίο με τις μελετημένες αναλογίες του, προβάλλει πάνω από την Αρναία και μπορεί να ειπωθεί ότι είναι το «σύμβολο» της. Είναι δε ορατό από κάθε σημείο του χωριού.

Σελίδες επίσημες

Ιερά Μητρόπολη Αρναίας

Πλάϊ στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου ευρίσκεται και η Ιερά Μητρόπολη Αρναίας, νεόδμητο μεγαλοπρεπές κτίριο που πλουτίζει την ταυτότητα της Αρναίας μαζί με τα άλλα παλαιά και νέα στοιχεία.

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ