gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 1 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΠΡΩΤΗ Κωμόπολη ΣΕΡΡΕΣ".


Προσκυνήματα (1)

Μοναστήρια

Μονή Αναλήψεως Πρώτης

Τηλέφωνο: +30 23240 61249
  Εφτά χιλιόμετρα από την κοινότητα Πρώτης και σε υψόμετρο 930μ., στο Παγγαίο όρος με πανόραμα θέα στον κάμπο του Νομού, βρίσκεται η Ι. Μονή της Αναλήψεως.
  Παλαιό μετόχι της Ι. Μονής της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης, ανασυστάθηκε το 1979 στο ίδιο σημείο, που όπου τον 18 αιώνα υπήρχε το ομώνυμο, ανδρικό όμως, μοναστήρι. Μεγάλη η προσφορά της Μονής στους Χριστιανούς της περιοχής.
  Αυτό ήταν η αιτία για τις επανειλημμένες κατά καιρούς καταστροφές, από τους Τούρκους, και τους Βουλγάρους κατακτητές, που υπέστη, με μεγαλύτερες κατά έτη 1913, 1917 και 1944.
  Το καθολικό της Μονής είναι μια σπάνια σταυροειδής ροτόντα, κτισμένη στον τύπο της Αγίας Ανάληψης του όρους των Ελαίων των Αγίων Τόπων.
  Στη Μονή φυλάσσονται Τίμια λείψανα των Αγίων Ι. Χρυσοστόμου, Αρσενίου του Καπαδόκου κ.τ.π. Υπάρχει ξενώνας μόνο για οργανωμένα γκρουπ. Το 1997 το Μοναστήρι είχε είκοσι μοναχές, που ασχολούνται με την αγιογραφία, οεροραπτική, χρυσοκέντημα, πυρογραφία, κηροπλαστική. Γιορτάζει 40 μέρες μετά το Πάσχα (της Αναλήψεως).

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ