gtp logo

Πληροφορίες τοπωνυμίου

Εμφανίζονται 4 τίτλοι με αναζήτηση: Προσκυνήματα για το τοπωνύμιο: "ΚΑΛΥΜΝΟΣ Πόλη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ".


Προσκυνήματα (4)

Εκκλησίες

Μητροπολιτικός Ναός του Σωτήρος Χριστού

Το τέμπλο του είναι έργο του Ιωάννη Χαλεπά.

Μοναστήρια

Ιερός Ναός Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Τηλέφωνο: +30 22430 51026

Η εκκλησία του Χριστού, όπως είναι γνωστή, χτίστηκε το 1861 και έκτοτε δεσπόζει στην προκυμαία της Πόθιας. Μεγάλης αισθητικής και ιστορικής αξίας είναι το θαυμάσιο τέμπλο της, το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και κοσμείται με αγιογραφίες των ντόπιων καλλιτεχνών Γ. Αλαχούζου και Σ. Μαγκλή. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο Επισκοπικός Θρόνος του ναού.


Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Νεώτερου

Τηλέφωνο: +30 22430 28991

Πάνω από το λιμάνι της Πόθιας στην Κάλυμνο, με εξαιρετική θέα προς την πόλη, βρίσκεται η γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων ή όπως είναι ευρέως γνωστή του Αγίου Σάββα, η οποία συγκροτήθηκε επίσημα το 1952. Σε αυτή ασκήτεψαν δύο σημαντικές μορφές της Ορθοδοξίας, ο ιερομόναχος Ιερόθεος Κουρούνης, ο οποίος είναι και ιδρυτής της, και ο Άγιος Σάββας ο νέος, ο εν Καλύμνω.

Στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων υπάρχει Συνεδριακό Κέντρο, Βιβλιοθήκη, Εκκλησιαστικό Μουσείο, καθώς και αρκετά αντικείμενα από την επίγεια ζωή του Αγίου Σάββα, όπως οι ιερές εικόνες που αγιογραφούσε.

Η Ιερά Μονή εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Σάββα του νέου του εν Καλύμνω την 5η Κυριακή των Νηστειών (δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα). Επίσης, εορτάζει την Κυριακή των Αγίων Πάντων και στις 5 Δεκεμβρίου στην εορτή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.


Μονή Ανάληψης Χριστού

Τηλέφωνο: +30 22430 29479

Έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες πληροφορίες για γειτονικές ή/και ευρύτερες περιοχές επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες και πατώντας το "περισσότερα":

GTP Headlines

Λάβετε το καθημερινό newsletter με τα πιο σημαντικά νέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εγγραφείτε τώρα!
Greek Travel Pages: Η βίβλος του Τουριστικού επαγγελματία. Αγορά online

Αναχωρησεις πλοιων

Διαφημίσεις

ΕΣΠΑ